Hlavní obsah

Judistka Zachová skončila pátá na Masters v Budapešti a má blízko na olympiádu

Judistka Renata Zachová vybojovala páté místo na prestižním Masters v Budapešti a je blízko olympijské účasti na hrách za rok v Paříži. V boji o bronz v hmotnostní kategorii do 63 kilogramů podlehla úřadující olympijské vítězce a šestinásobné mistryni světa Clarisse Agbégnénouové z Francie. Pokud se do Paříže Zachová kvalifikuje, bude první českou judistkou na OH po dvaceti letech.

Foto: Český svaz juda

Juniorská mistryně Evropy Renata Zachová.

Článek

Masters je po MS nejlépe bodovaným turnajem a významnou akcí v olympijské kvalifikaci. Zachové v žebříčku pro Paříž patřilo 14. místo, na hry se dostane dvacet judistek. Dnes v maďarské metropoli dosáhla na tři vítězství, dvakrát prohrála a odvezla si s jedním z největších úspěchů v kariéře také 648 bodů.

Třiadvacetiletá Zachová zahájila soutěž výhrou nad Brazilkou Ketleyn Quadrosovou, zdolala ji na ippon. Pak se prosadila i proti vicemistryni světa Kanaďance Catherine Beaucheminové-Pinardové a jako první Češka v historii prošla na Masters do čtvrtfinále.V něm ji zastavila Laura Fazliuová z Kosova, ale v opravách si připsala Zachová další úspěch proti Polce Angelice Szymaňské.

Hvězdné Agbégnénouové na tatami vzdorovala dvě minuty, po polovině základní hrací doby ale francouzská favoritka získala nejprve wazari a poté dostala mladou Češku do sevření. Z něj už se Zachová nedostala.

V neděli se v Budapešti představí dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek ve váze do 100 kg a David Klammert v devadesátce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články