Hlavní obsah

Kočař získal stříbro na mistrovství světa v terénním triatlonu

Lukáš Kočař získal stříbrnou medaili na mistrovství světa v terénním triatlonu na Ibize. Třicetiletý reprezentant vybojoval na světovém šampionátu v tomto odvětví druhý cenný kov po bronzu z roku 2019, kdy se mu to povedlo také na španělském území v Pontevedře.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Kočař na archivním snímku

Článek

Kočař byl po 1000 metrech plavání ve Středozemním moři dvanáctý, ale po 19,6 km na horském kole už vedl. "Cyklistika byla technická a konala se na desetikilometrovém okruhu, takže jsem si ji v minulých dnech hodně najížděl a dnes jsem z toho těžil. V technických pasážích jsem si vypracoval náskok," uvedl Kočař v tiskové zprávě svazu.

V šestikilometrovém běhu Kočař nestačil na Francouze Felixe Forissiera, na něhož ztratil 25 sekund. Dvacet sekund za českým triatlonistou doběhl vítězův bratr Arthur.

„Pro mě je to super výsledek. Jako cíl jsem si dal medaili, což se mi povedlo, takže musím být spokojený. Ale stejně mě mrzí, že jsem nevyplaval trochu líp, pak by se mi možná podařilo vyhrát," řekl Kočař, jemuž po dnešku chybí do sbírky z MS jen zlato. "Asi se o něj ještě pokusím," uvedl s úsměvem český reprezentant, jenž bude na multisportovním MS na Ibize ještě v neděli závodit v dlouhém triatlonu.

Desátá doběhla Štěpánka Bisová, které patřilo třetí místo v redukovaném pořadí žen do 23 let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.