Hlavní obsah

Kordista Beran si na MS v šermu zajistil start v hlavní soutěži

Veterán Jiří Beran postoupil na šermířském mistrovství světa bez porážky z kvalifikační skupiny rovnou do hlavní soutěže kordistů. V Miláně dnes jednačtyřicetiletý bronzový medailista z mistrovství Evropy 2019 porazil všech šest soupeřů a měl třetí nejlepší bilanci mezi 227 šermíři. Michal Čupr, který ve skupině prohrál jediný duel, vypadl v posledním předkole, Martin Rubeš a Jakub Jurka prohráli shodně o jediný zásah své první vyřazovací zápasy.

Foto: Staddoha

Ilustrační foto.

Článek

Souboje v hlavním pavouku pro 64 šermířů, do něhož bylo přímo nasazeno šestnáct nejlepších kordistů podle světového žebříčku, jsou na programu ve středu. Beran, kterému patří v pořadí FIE hlavně díky květnovému triumfu na Grand Prix v Cali 29. místo, se v prvním kole utká s uzbeckým soupeřem z druhé stovky žebříčku Javochirbekem Nurmatovem.

Beran je v Miláně druhým českým reprezentantem v hlavní soutěži. Díky dvanáctému místu v žebříčku FIE má jistý start ve čtvrtečním turnaji fleretistů také bronzový olympijský medailista Alexander Choupenitch.

Už v sobotu neúspěšně bojovali o postup šavlisté Matyáš a Kryštof Cackovi, Filip Maxa a Filip Wágner i kordistky Veronika Bieleszová, Anna Coufalová a Kateřina Saligerová, dnes skončily v předkolech fleretistky Štěpánka Němcová a Andrea Bímová. V pondělí mají kvalifikační boje na programu fleretisté a šavlistky.

Reklama

Související témata: