Hlavní obsah

Kordista Čupr porazil na ME krajana Jurku a pak vypadl s pozdějším medailistou

Z kvarteta českých kordistů došel na mistrovství Evropy nejdál Michal Čupr a byl klasifikován na 31. místě. Ve svém úvodním duelu ve vyřazovací části narazil na krajana Jakuba Jurku, jenž v Plovdivu obhajoval páté místo z loňského kontinentálního šampionátu, a reprezentačního kolegu porazil 15:10.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Jurka (vpravo) na archivním snímku

Článek

V následujícím souboji o postup do osmifinále podlehl Čupr jednoznačně 6:15 Polákovi Mateuszi Antkiewiczovi, který poté došel až do semifinále a získal bronz.

Ve stejné fázi jako Jurka vypadl jednačtyřicetiletý Jiří Beran, jenž začátkem května v Cali jako první Čech vyhrál turnaj šermířské Grand Prix. Jurka byl klasifikován na 35. místě, Beran čtyři příčky za ním. Čtvrtý český reprezentant Martin Rubeš do vyřazovací fáze neprošel a skončil na 71. pozici.

První individuální titul získal úřadující mistr Evropy a vicemistr světa v družstvech Davide di Veroli, jenž v italském finále porazil Federica Vismaru.

Italky vládly ve fleretu

V ženském fleretu bylo čistě italskou záležitostí už semifinále, ze zlata se radovala Martina Batiniová. Česká reprezentantka Štěpánka Němcová nepostoupila ze skupiny a obsadila 50. pozici.

V Plovdivu se vedle evropských titulů bojuje o body o olympijské kvalifikace. Uspořádání šampionátu nařídila na poslední chvíli evropské asociaci mezinárodní federace, aby se ho mohli zúčastnit šermíři Ruska a Běloruska. Ti totiž nesmějí na Evropské hry do Polska, kde se mělo bojovat o body do žebříčku v individuálních soutěžích.

Největší česká naděje, bronzový olympijský medailista ve fleretu Alexander Choupenitch, bude šermovat v neděli.

Reklama

Související témata: