Hlavní obsah

Kostelecký získal v trapu na Světovém poháru v Rabatu stříbro

Střelec David Kostelecký skončil druhý v trapu na Světovém poháru v Rabatu. Ve čtyřčlenném finále byl o jedinou ránu lepší pouze Brit Matthew Coward-Holley, kterého Kostelecký na předloňských olympijských hrách v Tokiu spolu se zlatým Jiřím Liptákem odsunuli na třetí příčku.

Foto: Ivana Roháčková

David Kostelecký v akci.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Kostelecký obsadil v třídenní kvalifikaci dělené čtvrté místo s dalšími pěti střelci. V semifinále minul olympijský vítěz z roku 2008 dva z 25 terčů a postoupil do boje o medaile. V něm mu uletěly čtyři terče z 35, o 17 let mladší Coward-Holley se netrefil třikrát.

Ve finále, v němž Kostelecký minul jako poslední devátým pokusem, vypadl po 15 ranách loňský mistr světa Američan Derrick Mein. Po dalších deseti výstřelech jej následoval Portugalec Joao Azevedo. Coward-Holley měl před závěrečnými deseti pokusy před Kosteleckým náskok dvou bodů, který nakonec těsně udržel.

"Dnes jsem si to vážně užil. V semifinále jsem od začátku ztrácel, takže jsem pak musel střílet téměř bezchybně," řekl v televizním rozhovoru Kostelecký. "Střílím 33 let a tohle je můj nejlepší start sezony od juniorů," dodal.

Kostelecký se v SP dostal na stupně vítězů poprvé od předloňského října, kdy vyhrál finále v Larnace. Celkem má v seriálu na kontě tři první, čtyři druhá a čtyři třetí místa.

SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Rabatu - trap:
Muži:
1. Coward-Holley (Brit.) 32
2. KOSTELECKÝ (ČR) 31
3. Azevedo (Portug.).
Ženy:
1. Molnéová (Šp.) 29
2. Saritürková-Temizdemirová (Tur.) 26
3. Tozierová (USA),
...v kvalifikaci 17. HRDLIČKOVÁ (ČR).

Reklama

Související témata: