Hlavní obsah

Lukostřelecká mistryně světa Horáčková po roce opět ovládla Berlin Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková znovu po roce vyhrála soutěž Berlin Open. Ve finále porazila domácí reprezentantku Michelle Kroppenovou, semifinále s Nizozemkou Ilonou Hollanderovou předtím rozhodl až poslední šíp.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Lukostřelkyně Marie Horáčková. Fotografováno pro přílohu Styl.

Článek

Horáčková si v Berlíně chtěla hlavně ověřit, jestli jde příprava na olympijské hry v Paříži správným směrem. „Nastřílela jsem v základní části kvalifikace 584 bodů, což bylo jenom tři body za mým osobním rekordem, který jsem v Berlíně nastřílela loni. Vím, že tam bylo ještě do budoucna spousta rezerv,“ uvedla dnes mistryně světa v tiskové zprávě.

Semifinále proti Hollanderové rozhodl rozstřel a za stavu 5:5 poslední šíp. „Z dálky i zblízka to vypadalo, že máme šíp na stejném místě, ale nakonec stálo štěstí při mně, protože jsem o nějaký milimetr postoupila do zlatého finále,“ uvedla pětadvacetiletá Horáčková.

Ve finále se světovou dvanáctkou Kroppenovou dokázala otočit zpočátku nepříznivý průběh. „Mám obrovskou radost, že si domů vezu dalšího berlínského medvídka a že se mi povedlo obhájit. Jednou vyhrát je super, ale obhajoba je pro mě ještě cennější. Minulý rok jsem se tady odrazila až k mistrovství světa. Evidentně nade mnou někdo v Berlíně drží ochrannou ruku,“ dodala česká lukostřelkyně, která je ve světovém žebříčku sedmá.

Související témata: