Hlavní obsah

Matka portorické střelkyně zemřela po zásahu zbloudilou kulkou do hlavy

Matka portorické střelkyně Yarimar Mercadové Martínezové v USA v neděli zemřela po té, co ji o den dříve doma zasáhla kulka do hlavy. Podle policie střelec nemířil na ni, ale na muže, který se pohyboval u jejího domu. Ten byl trefený jen do nohy a přežil. Olympionička Mercadová Martínezová okamžitě po tragické události odcestovala do Connecticutu z brazilského Ria de Janeiro, kde se měla zúčastnit závodu Světového poháru ve střelbě ze vzduchové pušky.

Foto: @ facebook Yarimar Mercado Martinez

Portorická střelkyně Yarimar Mercadová Martínezová.

Článek

Se svým neštěstím se sportovkyně svěřila na Instagramu. "Maminko, maminko moje nejmilejší. Je taková spousta věcí, které se od tebe potřebuji naučit, nezasloužila sis ani v nejmenším to, co se ti stalo. Není fér, mami, že jsi odešla tak brzy a já byla tak daleko a nemohla jsem nic udělat. Ani jsem se s tebou nemohla rozloučit," napsala ve španělštině.

V pátek jí matka volala, aby s ní naplánovala obnovení manželského slibu s otcem v Portoriku. "Proč ty? Proč takhle? Jenom jsi seděla ve svém malém domě a šila jsi jako vždy," uvedla účastnice olympijských her v Riu a Tokiu.

Policie je přesvědčena, že střelba neměla se šestapadesátiletou Mabel Martínezovou nic společného. Konflikt podle šéfa policie ve městě Waterbury Fernanda Spagnola vznikl v souvislosti s obchodem s drogami.

"Byl to rozhodně náhodný, tragický akt násilí. Ona byla u sebe doma, nebyla zamýšleným cílem," řekl agentuře AP. Pachatel zatím nebyl dopaden.

Rodina chce tělo Mabel Martínezové převézt do Portorika, aby se s ní mohli naposledy rozloučil další příbuzní i přátelé. Střelkyně Mercadová Martínezová požádala na Facebooku o finanční dary jako příspěvek na transport.

Reklama

Související témata: