Hlavní obsah

Na mistrovství světa beachvolejbalistů v Mexiku budou dva české páry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na říjnové mistrovství světa v plážovém volejbalu v mexických městech Tlaxcala, Huamantla a Apizaco se z českých párů kvalifikovaly pouze domácí jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Novopečení mistři republiky v mužské i ženské kategorii byli při losování nasazení ve druhém ze čtyř košů.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Perušič (čelem) a David Schweiner.

Článek

Perušič se Schweinerem, kteří se na MS představí potřetí, narazí ve skupině na Brazilce Evandra s Arthurem, Kubánce Jorgeho Alaya s Noslenem Díazem a domácí dvojici Ricardo Galindo, Isaías Aguirre. „Evandro a Arthur jsou velmi silný tým, nicméně z prvního koše je to jeden z těch hratelnějších. Oproti tomu Kubánci ze třetího koše jsou velmi těžký los. To znamená, že skupina podle mě bude hodně vyrovnaná a zamotaná,“ řekl ČTK Perušič.

Hermannová se Štochlovou se utkají s Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou s Brandie Wilkersonovou, Paraguaykami Erikou Bobadillovou s Michelle Valienteovou a Maročankami Imani Zarúalovou s Mahasín Siádovou. Češky na šampionátu společně nastoupí poprvé. Zatímco Hermannovou čeká už páté MS, Štochlovou loni o plánovanou premiéru připravilo zranění.

„Jsou tam daleko náročnější skupiny na postup. Já bych to ale nerada zveličovala, protože přeci jen jsou to týmy, které jsou na mistrovství světa a budou stejně jako my chtít vyhrávat. Paraguayky nejsou vůbec jednoduchý tým. Máme s nimi už nějakou zkušenost na tour. Jsou to holky hrabavý, takže myslím si, že to může být klíčový zápas naší skupiny,“ uvedla Hermannová.

Premiérového mistrovství světa v Latinské Americe se zúčastní 48 mužských i ženských párů. Ze 12 čtyřčlenných skupin projdou do play off vždy dva nejlepší celky plus čtyři ze třetích míst. Dalších osm týmů ze třetí příčky se utká o zbývající čtyři volná místa. Celková dotace turnaje je jeden milion dolarů, vítězové si zajistí letenky na olympijské hry v Paříži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články