Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Sowa, Pfretzschner 2:1Perušič a Schweiner vyhráli na úvod ME třísetový duel

Aktualizováno

Ondřej Perušič a David Schweiner zahájili mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Mnichově vítězstvím. České medailové naděje porazily domácí dvojici Robin Sowa, Lukas Pfretzschner 2:1 na sety. Naopak Jakub Šépka s Tomášem Semerádem prohráli 0:2 s favorizovaným italským párem Paolo Nicolai, Samuele Cottafava.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner

Článek

Perušič a Schweiner vstoupili do turnaje vydřenou výhrou 26:24 v první sadě, v níž odvrátili dva setboly německých reprezentantů. V druhém setu domácí hráči odskočili ze stavu 15:15 šňůrou tří bodů a koncovku dovedli k vítězství 21:17. V tie-breaku měli od začátku navrch čeští volejbalisté a po 63 minutách hry se mohli radovat z výhry.

Ve středu je v dalším utkání skupiny D čekají Francouzi Youssef Krou a Quincy Aye, kteří na úvod porazili Rakušany Martina Ermacoru a Moritze Pristauze 2:0.

Talentovaní mladíci Šépka a Semerád nastoupili proti Cottafavovi a trojnásobnému mistru Evropy Nicolaiovi bez respektu, pátý pár světového žebříčku však zejména díky výborné obraně postupně získal převahu. První set vyhráli Italové 21:15, v druhé sadě vedli od začátku a zvítězili rozdílem pěti bodů.

Ve středu odpoledne bude česká dvojice usilovat o postup do play off v utkání proti nizozemskému týmu Leon Luini, Ruben Penninga.

České beachvolejbalistky na šampionátu nestartují.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Mnichově:
Muži:
Skupina C:
Nicolai, Cottafava (It.) - Šépka, Semerád (ČR) 2:0 (15, 16).
Skupina D:
Perušič, Schweiner (ČR) - Sowa, Pfretzschner (Něm.) 2:1 (24, -17, 9).

Reklama

Související témata: