Hlavní obsah

Moderní pětibojaři byli na ME v Krakově v kvalifikaci stoprocentní

Mužská část reprezentace v moderním pětiboji byla na Evropských hrách v Krakově stoprocentní v kvalifikaci. Do semifinále soutěže, která je zároveň evropským šampionátem a v obou kategoriích se v ní bude rozdávat osm účastnických míst pro olympijské hry v Paříži, postoupili Martin Vlach, Marek Grycz, Jan Kuf i Ondřej Polívka.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Jan Kuf při střelbě během kvalifikace na Evropských hrách v Krakově.

Článek

Vlach s Gryczem ve své skupině hlavně vinou slabšího šermu měli před závěrečnou kombinací běhu a střelby několikasekundovou ztrátu na postupovou osmnáctku, ale oba si účast v semifinále bez potíží zajistili. Vlach jako vítěz závěrečné disciplíny. Kuf s Polívkou se na postupových pozicích drželi od zdařilého šermu. Kuf první disciplínu ovládl a lídrem byl ještě na startu běhu, ve kterém ušetřil síly.

V neděli se do semifinále kvalifikovaly Karolína Křenková a Lucie Hlaváčková, jejichž soutěž je na programu v úterý. Vypadla pouze Veronika Novotná.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.