Hlavní obsah

Na Velkou pardubickou je přihlášeno sedmnáct koní včetně obhájce Talenta

Pořadatelé slavného překážkového dostihu Velká pardubická evidují sedmnáct přihlášených koní. Nechybí mez nimi obhájce prvenství Talent připravovaný trenérkou Hanou Kabelkovou či šampion z roku 2017 No Time To Lose, kterého chystá legendární Josef Váňa starší. Kvůli zranění naopak nebude startovat vítěz z roku 2019 Theophilos. O konci závodní kariéry dvanáctiletého hnědáka dnes informovali jeho majitelé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Kvalifikační kritéria splnilo během roku na pardubickém závodišti 22 koní, z nich je přihlášeno čtrnáct. Doplňuje je trojice zahraničních hostů včetně jediné klisny Santa Klary. Startovní listina bude uzavřena příští pátek, kdy budou také slavnostně vylosována čísla. V pořadí 132. ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou se uskuteční v neděli 9. října.

S třemi svěřenci - Imphal, Lombargini a Stretton - má mezi přihlášenými koňmi největší zastoupení trenér Stanislav Popelka. Váňa starší po vyřazení Theophilose aspiruje na další triumf vedle No Time To Lose, který je mezi přihlášenými ve 13 letech nejstarším koněm, také s nováčkem závodu Dusigroszem. Josef Váňa mladší připravuje Santa Klaru i druhého koně ze stáje Scuderia Aichner, devítiletého Brunch Royal. Dva svěřence má na seznamu také Jaroslav Brečka, trenér Kaiserwalzera a Stara. Z Irska má zájem o start v Pardubicích trenér Denis Hogan s běloušem Young Dev.

Seznam koní přihlášených na 132. ročník Velké pardubické:
Imphal (8 let)
Lombargini (11)
Stretton (12, všichni trenér Popelka)
Brunch Royal (9)
Santa Klara (7, oba Váňa ml.)
Dusigrosz (9)
No Time To Lose (13, oba Váňa st.)
Kaiserwalzer (9)
Star (11, oba Brečka)
Argano (8, Liška)
Dulcar De Sivola (9, Jirčáková)
Chicname De Cotte (10, Vítek)
Mr Spex (8, Urbánek)
Player (10, Kvapilová)
Sacamiro (9, Petříková)
Talent (11, Kabelková)
Young Dev (8, Hogan)

Reklama

Související témata:
Přihlášky