Hlavní obsah

Nejdřív extáze, potom slzy. Hrdina opustil arénu na vozíčku jako Švejk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Bělehrad! volal Josef Švejk, když ho paní Müllerová vezla k odvodu na invalidním vozíčku. Scéna z Haškovy populární knihy ožila na nečekaném místě. V americkém Miami, kde reprezentace Portorika překvapivě vyřadila Dominikánskou republiku a postoupila na její úkor do čtvrtfinále World Baseball Classic. Edwin Díaz se v okamžení stal z oslavovaného hrdiny oplakávaným nešťastníkem. Stadion opustil na dvou kolech stejně jako Švejk, který táhl do války...

Kuriózní zranění Edwina Díaze při oslavách postupu PortorikaVideo: sntv

 
Článek

Bizarní příběh, kurióznější snad ani být nemůže. Edwin Díaz doházel zápas (5:2), po němž propukly bujaré oslavy postupu Portoričanů.

Jenže ouha, v kroužku poskakujících baseballistů najednou padl k zemi právě hráč New York Mets. Žádný z televizních záběrů přesně neodhalil, jak si ublížil, jedno je však jasné. Edwin Díaz se během oslav zranil.

Nejdřív s nataženou nohou bezmocně seděl na hřišti. Pak ho dva spoluhráči odnesli, aby ho naložili na přistavený vozík, ve kterém odjel do šatny. Jeden z Portoričanů se dokonce rozbrečel - a nebyl to nikdo jiný, než bratr zraněné hvězdy Alexis Díaz, pro změnu hráč Cincinnati Reds...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání ČR - ČínaVideo: sntv

„Edwin utrpěl zranění pravého kolena, během čtvrtka podstoupí vyšetření," oznámil jeho klub.

„Všechno je v božích rukou," řekl manažer Portorika Yadier Molina. „Pokud se má něco stát, tak se to stane. Oslavy existují od té doby, co jsem se narodil. Jen doufám, že Edwin bude v pořádku, že jeho rodina je v pořádku. My se za něj, za jeho rodinu, modlíme," dodal.

Česká reprezentace si při své premiérové účasti na šampionátu zajistila ve skupině v Tokiu start i v příštím ročníku prestižního turnaje.

Reklama

Související témata: