Hlavní obsah

Nejslavnější australský dostih Melbourne Cup vyhrál hřebec Gold Trip

Nejslavnější australský dostih Melbourne Cup vyhrál šestiletý hřebec Gold Trip. Kůň, na jehož triumf byl vypsán kurz 18:1, v cílové rovince nastoupil a díky drtivému finiši triumfoval o délku a půl před valachem Emissary. Třetí v dostihu s dotací osm milionů australských dolarů (asi 127 milionů korun) skončila klisna High Emocean, kterou stejně jako vítěze trénují Ciaron Maher a David Eustace.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Hřebec Gold Trip s žokejem Markem Zahrou míří za triumfem v Melbourne Cupu.

Článek

Gold Trip zaútočil 300 metrů před cílem dostihu dlouhého dvě míle (3200 m), kdy se dostal do čela přední skupiny. "Doufal jsem, že se ke mně nikdo nepřiblíží. Byla to čirá radost, když jsem přeběhl cílovou čáru. Mám slzy na krajíčku, je to neuvěřitelné," řekl vítězný žokej Mark Zahra.

Slavnému dostihu, na jehož startu bylo dvaadvacet koní, předcházel zásah policie. Brzy ráno před závodem někdo dráhu postříkal tisíci litry černé látky připomínající husté bahno. Televizní stanici Nine Network se k incidentu přihlásil neznámý člověk, který svým činem chtěl protestovat proti klubu Victorian Racing. To je organizace, která na závodišti Flemington pořádá Melbourne Cup i další dostihy. Místní personál bláto uklidil a samotný závod se uskutečnil bez problémů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články