Hlavní obsah

Novým trenérem badmintonové reprezentace se stal Španěl Martínez

Novým trenérem české badmintonové reprezentace se stal Španěl Oscar Martínez. Šestadvacetiletý kouč, který v minulosti spolupracoval s olympijskou vítězkou a trojnásobnou mistryní světa Carolinou Marínovou, podepsal smlouvu do srpna příštího roku. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Český badminton

Čeští badmintonisté myslí na olympijskou Paříž 2024.

Článek

"Je to skvělá zpráva, že jsme nakonec našli dohodu s badmintonovým svazem. Je to dobré všechny strany. Musíme pokračovat v tvrdé práci, abychom dosáhli svých cílů. Důležité je, že Národní centrum v Plzni poběží na denní bázi a věřím, že nám to pomůže k dosažení výsledků na mezinárodní scéně," řekl Martínez.

Mladý trenér z Ovieda dosud pomáhal českým juniorům. Ve Španělsku se dříve podílel na vybudování systému, který přinesl zemi úspěchy na mezinárodní scéně. V české reprezentaci povede například tuzemskou jedničku Jana Loudu nebo deblisty Adama Mendreka s Ondřejem Králem. Soustředit se chtějí především na letošní Evropské hry a olympijské hry v Paříži.

"Hlavním cílem pro nejbližší období je pokusit se vybojovat medaili na Evropských hrách a vybojovat účast našich hráčů za rok na olympiádě v Paříži," uvedl předseda Českého badmintonového svazu Petr Martinec.

Reklama

Související témata: