Hlavní obsah

Baseballisté Houstonu vyhráli pátý zápas finále MLB a snížili stav série

Atlanta/Praha

Baseballisté Houstonu odvrátili konec finále MLB. Hráči Astros sice prohrávali v pátém utkání v Atlantě rychle 0:4, ale duel otočili, zvítězili na hřišti Braves 9:5 a snížili stav Světové série na 2:3. Šestý zápas se bude hrát v úterý v Houstonu.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Baseballista Atlanty Braves Ozzie Albies během pátého zápasu finálové série MLB.

Článek

"Tihle hoši hrají spolu. Prošli si spoustou bitev a jen tak se nevzdávají. Nepřipouští si kritiku, soustředí se na sebe a umí bojovat," řekl kouč Houstonu Dusty Baker, jehož tým výhrou udržel naději na obrat. Astros mají dosud na kontě jeden titul z roku 2017.

Po první směně to ale vypadalo na oslavy triumfu Atlanty. Hráči Braves naplnili mety a Adam Duvall odpálil homerun, čímž spustil v hledišti bouři nadšení. "Čekal jsem na vyšší nadhoz, ten jsem viděl a švih se mi povedl. Škoda, že to tentokrát nestačilo," řekl Duvall.

Astros pak postupně snižovali, dvakrát bodovali ve druhé a třetí směně, na jejímž konci ještě vrátil Atlantě vedení homerunem Freddie Freeman. Definitivně hosté otočili skóre po zisku tří bodů v páté směně a výhru stvrdili v sedmé a osmé směně, v kterých přidali po bodu.

Houston potřebuje ještě dvě výhry, aby zvrátil nepříznivý vývoj finále. Ze stavu 1:3 se nakonec k titulu prodrali naposledy hráči Chicaga Cubs v roce 2016 proti Clevelandu.

Světová série, finále baseballové MLB - 5. zápas:
Atlanta Braves - Houston Astros 5:9, stav série 3:2.

Reklama