Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner si na ME zahrají o zlato

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili do finále mistrovství Evropy a poprvé v kariéře získají na šampionátu cenný kov. V semifinále v Mnichově porazili polský pár Michal Bryl, Bartosz Losiak po suverénním výkonu 21:15, 21:11.

Foto: Roháčková Ivana, ČTK

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vpravo) a David Schweiner (vlevo) postoupili do finále.

Článek

O titul si čeští reprezentanti zahrají s loňskými mistry světa do 21 let Davidem Ahmanem a Jonatanem Hellvigem. Švédští mladíci zdolali ve druhém semifinále olympijské šampiony a mistry světa Anderse Mola s Christianem Sörumem z Norska 2:1 na sety. Finále začne v 17:30.

Perušič se Schweinerem hráli s Poláky vyrovnanou partii jen do stavu 9:9 v úvodním setu. Pak soupeřům odskočili a nedali jim šanci na zvrat. Češi na kurtu dominovali na podání i v útoku, výborně bránili a Schweiner předvedl řadu excelentních bloků. Zvlášť ve druhém setu nedokázali Bryl s Losiakem najít žádný recept, jak vzdorovat soustředěnému tlaku šestého páru světového žebříčku.

Pro českou dvojici, které ve světovém žebříčku patří šesté místo, byly dosavadním maximem na kontinentálním šampionátu čtvrtfinálové účasti z let 2019 a 2021.

Polský pár společně hraje první sezonu. Losiak na loňském šampionátu získal s Piotrem Kantorem bronz. Právě Kantora s novým partnerem Maciejem Rudolem vyřadili Perušič se Schweinerem v osmifinále.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Mnichově:
Muži - semifinále:
Perušič, Schweiner (ČR) - Bryl, Losiak (Pol.) 2:0 (15, 11)
Ahman, Hellvig (Švéd.) - Mol, Sörum (Nor.) 2:1 (16, -21, 13)

Reklama

Související témata: