Hlavní obsah

Bobisté Dvořák s Noskem vstoupili do SP osmým místem

Dominik Dvořák s Jakubem Noskem vstoupili do sezony Světového poháru v jízdě na bobech v lotyšské Siguldě osmým místem. Po prvním kole byli Češi až třetí od konce jedenáctí, ve druhé jízdě si díky čtvrtému času o tři příčky polepšili.

Foto: Sport.cz

Dominik Dvořák při tréninku v Siguldě.

Článek

Dvořák s Noskem měli v obou kolech pátý nejlepší start, který ale v úvodní jízdě nedokázali přetavit do umístění v první desítce. V druhém kole Dvořák, jenž v přípravě léčil koleno a ploténky a prodělal koronavirus, zrychlil o 12 setin na 49,87 a posunul se pořadím vpřed.

Sedmé místo uniklo české posádce o setinu, k páté pozici chyběla Dvořákovi rovná desetina.

Pro 27. výhru ve dvojbobech si dojel olympijský vítěz, mistr světa a úřadující vítěz SP Francesco Friedrich, jenž byl v obou jízdách nejrychlejší a německého krajana Johannese Lochnera porazil o čtyři setiny sekundy. Třetí byl s odstupem 26 setin Švýcar Michael Vogt. Až šestý skončil lotyšský spolufavorit Oskars Kibermanis, jenž se stal v únoru na domácí dráze mistrem Evropy. Devátý muž celkového pořadí SP z minulé sezony Dvořák na Friedricha ztratil 63 setin.

V neděli se pojede ve dvoučlenných strojích znovu, Dvořák by měl startovat s Dominikem Suchým. Další dva závody se v Siguldě budou konat příští víkend, čtyřboby se představí v SP nejdříve v lednu.

Reklama