Hlavní obsah

Češi jsou ve čtyřbobech v polovině MS sedmí

Altenberg

Čtyřbob pilotovaný Dominikem Dvořákem útočí na nejlepší české umístění na mistrovství světa. Spolu s brzdaři Dominikem Suchým, Janem Šindelářem a Jakubem Noskem jsou po dvou ze čtyř jízd na šampionátu v německém Altenbergu na sedmém místě. V čele je domácí posádka Nico Walthera, jeho favorizovaný krajan Francesco Friedrich je čtvrtý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Dominik Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek z ČR na startu 1. jízdy na mistrovství světa čtyřbobu v německém Altenbergu.

Článek

Češi se časem 54,48 sekundy usadili na sedmém místě už po první jízdě. Ve druhé měli čtvrtý nejrychlejší start z 22 posádek a ledovým korytem pak proletěli o tři setiny rychleji. V součtu dvou kol ztrácejí 43 setin na vedoucího Walthera.

Sedmí letos Dvořák a spol. na čtyřbobech dojeli třikrát ve Světovém poháru. Pokud příčku udrží i po nedělních dvou jízdách, vylepší české maximum na MS - desáté místo pilota Jiřího Vrby z roku 2015.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Dominik Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek z ČRna trati během MS v německém Altenbergu.

Boj o stupně vítězů bude ještě napínavý. Walther má náskok pouhých pěti setin před Lotyšem Oskarsem Ķibermanisem a o setinu zpět je další Němec Johannes Lochner. Obhájce titulu Friedrich zaostává za Waltherem o devět setin a je na děleném čtvrtém místě s Kanaďanem Justinem Krippsem.

Mistrovství světa v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo):
Muži - čtyřbob (po dvou jízdách):
1. Německo (Walther, Krenz, Bluhm, Franke)1:48,50 (54,30+54,20)
2. Lotyšsko (Kibermanis, Kaufmanis, Springis, Miknis)-0,05 (54,36+54,19)
3. Německo (Lochner, Bauer, Weber, Rasp)-0,06 (54,25+54,31)
...7. ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek)-0,43 (54,48+54,45).

Reklama

Související témata: