Hlavní obsah

Český vítěz na Olympii. Na legendární soutěži uspěl silák z Hradce Králové

Praha

„Chci znovu všem ukázat, že jsem nejlepší,“ plánoval před odjezdem na Olympii v Las Vegas Vlastimil Kužel. První Čech, který se na legendární soutěži představil v benchpressu. A plán se podařil. Domů si veze medaili za první místo. „Olympii jsem si užil asi nejvíc ze všech závodů. Ta atmosféra byla nepopsatelná. Mám z toho husí kůži,“ vzkázal český šampion ze zámoří. Příští rok si vše vyzkouší znovu, jako vítěz má jistou účast i v roce 2020.

Foto: Sport.cz

Vlastimil Kužel s medailí z Las Vegas.

Článek

Jenom jedno devítinásobnému mistru světa nevyšlo. V Las Vegas plánoval osobní rekord. Výkon kolem 270 kg, nakonec se musel spokojit s 250 kg. Může za to časový posun. „Do Vegas jsem přiletěl ve středu odpoledne, ve čtvrtek navážil 109,2kg a v pátek soutěžil. Před závody jsem vůbec nespal, celou noc koukal do stropu, protože mi to časový posun nedovolil. Šel jsem do soutěže, jak zpráskaný pes," přiznává Kužel.

Olympia je největší sportovní výzvou. Soutěží, kam se lze dostat jen na pozvánku. A ta přijde jen těm nejlepším. Platí na ní také přísnější pravidla než na klasických evropských či světových šampionátech. Na jedno vzpomíná jedenačtyřicetiletý svalovec s úsměvem. „Musel jsem si koupit slipy, protože boxerky byly zakázané."

Foto: Sport.cz

Vlastimil Kužel na Olympii v Las Vegas.

Díky startu a vítězství na Olympii zažívá silák z Hradce Králové snovou sezonu. Ta se pro něj přitom původně nevyvíjela vůbec dobře. Kvůli vážné nemoci dcery a dalším problémům od ledna do dubna necvičil. Dokonce přemýšlel o konci kariéry. Nakonec se vše zlepšilo a díky pozvánce do Vegas přišla nová motivace.

Silák Vlastimil Kužel před největší sportovní výzvou. Tohle zvedá na tréninkuVideo: Sport.cz

Vlastimil Kužel nebyl jediným úspěšným Čechem na slavné soutěži. Na vynikající výsledky dosáhli i kulturisté. Vynikajícím výsledkem je osmá příčka Lukáše Osladila v Mr. Olympia a stejné umístění Margity Zámolové v kategorii women´s physique.

Reklama

Související témata: