Hlavní obsah

Čeští střelci trefili šest medailí, puškařka Sýkorová je mistryní Evropy

Maribor

Šest medailí vybojovali čeští střelci ve čtvrtek na mistrovství Evropy ve slovinském Mariboru. Tu nejcennější ve sportovní malorážce vleže na 60 ran osmadvacetiletá Adéla Sýkorová, která ač je dva týdny provdána za německého střelce Martina Brunse, na šampionátu startuje ještě pod dívčím jménem, protože nemá zatím nový pas. Do sbírky přidala společně s Nikolou Mazurovou a Lucií Švecovou ještě stříbro z týmové soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Adéla Sýkorová

Článek

„Od začátku mě závod bavil, i když hodně foukalo. Cítila jsem se perfektně, hrála jsem si s větrem. Když foukal silnější, předsazovala jsem i před terč a vycházelo to," libovala si po závodě. „Z Mariboru si vezu včetně bronzu z týmové soutěže v polohovém závodě na 3x20 ran kompletní sbírku medailí. To dnešní stříbro je mojí první individuální medailí z mistrovství Evropy, jinak mám slušnou sbírku týmových, takže ho řadím vysoko. Rozhodně nejvíc pro mě ale znamená bronz z olympiády v Londýně," dodala.

Olympijské Rio nebere jako uzavřenou záležitost, i když dvě účastnická místa v malorážce vybojovaly Mazurová se Švecovou. „V malorážce už ho nezískám, protože jedna země může mít jen dvě. Zkusím to ve vzduchovce. Zatím jsem ji moc netrénovala, ale šance bude hlavně příští rok na mistrovství Evropy, tak se ji teď věnuji," slíbila. Účastnická místa pro olympiádu jsou však pro zemi, nikoliv na jméno, takže nakonec o tom kdo pojede, rozhodne forma v první polovině příštího roku.

Na dotaz, jestli paní Bruns střílí jinak, než slečna Sýkorová, s úsměvem pravila: „Je to stejné, ale jakmile dostanu nový pas, už budu používat jen příjmení Bruns. Manžel Martin také střílí, ale jen pro zábavu, i když startuje v silně obsazené německé bundeslize. Žijeme v Hofu, takže to nemám do Česka tak daleko."

Šestnáctiletý Nepejchal šokoval

Ještě lépe si vedly v této disciplíně juniorky. Vyhrála Nikola Foistová před Sabinou Thrunwaldovou a šestnáctým místem pomohla k týmovému zlatu Kateřina Kolaříková. Vítězka soupeřkám utekla o téměř propastné čtyři body.

Stříbro v libovolné malorážce vybojoval teprve šestnáctiletý junior Filip Nepejchal, který příjemně překvapil trenéry a doslova šokoval soupeře. Ve sportovní pistoli však české ženy totálně propadly.

Reklama

Související témata: