Hlavní obsah

Do Velké pardubické se přihlásilo 21 koní včetně obhájce Mr Spexe či Talenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do 133. ročníku Velké pardubické se k dnešní uzávěrce přihlásilo jednadvacet koní. Jsou mezi nimi loňský šampion Mr Spex, předloňský vítěz Talent a také zástupci zahraničních stájí ze Slovenska, Francie a Irska. Uzávěrka startovních listin je 27. září, kdy se také budou losovat startovní čísla. Slavný dostih se poběží 8. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Lukáš Matuský se synem a koněm Mr Spex po loňském ročníku Velké pardubické.

Článek

Měsíc před dostihem přihlásil nejvíce koní trenér Stanislav Popelka, a to tři: Imphala, Zatara a Lombarginiho. Na startu bude také předloňský vítěz Velké pardubické Talent či druhý svěřenec trenérky Hany Kabelkové Star. Josef Váňa starší, osminásobný vítěz dostihu, přihlásil vítěze druhé kvalifikace Lodgian Whistla a Váňův stejnojmenný syn klisnu Santa Klaru a také Gap Pierjiho.

„Velmi nás těší, že mezi těmi jednadvaceti přihlášenými je celá řada zkušených a prověřených českých koní, a to jak vítězové Velké pardubické, tak i šampioni kvalifikací Lodgian Whistle, Sacamiro a Argano. Velkým a vítaným překvapením je zástupce z Francie. Znám ho ze zahraničí, vyhrál v Belgii a uvidíme, jak se mu bude případně dařit u nás,“ řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller v tiskové zprávě.

Francouzský hnědák Polinuit vyhrál dostih seriálu Crystal Cup ve Waregemu. Svěřenci irského trenéra Petera Mahera jsou Jet Fighter a Alpha Male, ze Slovenska dorazí Kaiserwalzer, Paris Eiffel a Royal Gino.

„Jsem rád, že se sejde tuzemská špička a že po letech by mohla změřit své síly se zahraničím. A to nemluvím jen o francouzském zástupci, ale i o dvou koních stáje Scuderia Aichner nebo o irských koních, kteří se s naším závodištěm už seznámili,“ doplnil.

Reklama

Související témata: