Hlavní obsah

Dojde na astronomickou bitvu dolarů? Aneb virtuální tlačenice před klecí MMA

Jak tohle skončí, existuje reálný základ? Patrně ne, jde spíše o mediální humbuk Top bojovník MMA proti top boxerovi. Pro fanoušky zajisté sousto, které má svoji výživnou příchuť. V květnu se vyrojily informace, že se do sebe pustí boxer Floyd Mayweather a Conor McGregor, zápasník, který si vybojoval slávu v UFC. Zatím nic potvrzeného na svět nevplulo. Teď se přidal bývalý světový šampión v boxu, a to Amir Khan. I on chce do klece.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy

Článek

Jarní květnové škádlení usnulo, přichází další. V prvním případě mělo jít o příjmy ve výši 100 milionů dolarů. Hra údajných miliónu dolarů se opět zjevuje na scéně. I když patrně menších. Khan popsal zvěsti o duelu Mayweather a McGregor tak, že jde o reklamní kousek a nabídl se hvězdě MMA sám. Přímá cesta, výzva, chytne se?

Byl by to masivní boj

„Záleží jen na váhové kategorii. Podívejte, bojovník, to je boj. McGregor je masivní jméno v MMA a já jsem velké jméno v boxu, takže si myslím, že by to byl masivní boj," citoval Khana server breakingnews.ie, který vycházel z rozhovoru pro FloCombat.

Boxer, který má za sebou také účast na olympiádě v Atlantě, má nyní devětadvacet let. „Mohu trénovat celý rok a stát se dobrým bojovníkem MMA. Bojovat je v naší krvi, dělám to celý život, takže pro mě by nebyl problém, učit se a přejít k jinému sportu," dodal Khan, který by rád vyměnil šestnáct provazů za oktagon. „Pokud se dostanu do klece, budu bojovat podle pravidel MMA, to je rozdíl mezi mnou a Mayweatherem. Záleží na váhové kategorii," dodal Khan.

Rodák z Boltonu má boxerské jméno, reputace jeho boxerského „soka" ale nedosahuje. Mayweather má za sebou 49 profesionálních zápasů, neprohrál, šestadvacet jich ukončil stylem KO. Svoji nadstandartní pozici má i zatím virtuální protivník od MMA. Jediný člověk, který kdy porazil McGregora v UFC, má jasno. Nate Diaz věří, že zápas mezi těmito dvěma není reálný, jde o reklamní kousek.

Jak tohle skončí, kdo se další přihlásí o boj v kleci?

Reklama