Hlavní obsah

Dostihové závodiště Santa Anita v Kalifornii má další oběť

Z těch záběrů až mrazí. Jen se po sérii fatálních zranění koní znovu rozjel provoz v Santa Anita Parku, má kalifornské závodiště další oběť, již třiadvacátou za poslední tři měsíce! Utracen musel být pětiletý valach Arms Runner, jenž se zranil při nedělním dostihu. Byl uspán jen tři dny po obnovení provozu závodiště.

Foto: Sport.cz

Kalifornské závodiště Santa Anita Park má další oběť - ilustrační foto.

Článek

Santa Anita v minulosti hostila nejslavnější americké dostihy a začátkem listopadu se tam má konat slavný Breeders' Cup, nejbohatší dostih sezony v USA. Ačkoli odborníci zkoumali povrch dráhy, nezjistili příčiny, které k sérii zraněných koní vedly.

Arms Runner si v sobotu poranil přední nohu, upadl a přes něj se přehnal jiný kůň. Následně musel být utracen. "K incidentu došlo při dostihu na dráze, která byla nezávislými experty vyhodnocena jako bezpečná. Úzce spolupracujeme s kalifornskou asociací, abychom zjistili, zda se dá takovýmto tragédiím zabránit," uvedli provozovatelé v prohlášení.

Provoz na kalifornském závodišti byl přitom zastaven 5. března na tři týdny. Žokej zraněného koně vyvázl s lehkými pohmožděninami.

Reklama