Hlavní obsah

Draci udolali Tempo až v nastavené směně a udrželi vedení v tabulce

Praha

Jediný nedělní zápas zakončil víkendový program nadstavby baseballové extraligy. Tempo hostilo brněnské Draky a duel nabídl drama až do úplného závěru, kdy se o vítězi rozhodlo v nastavení. Draci nakonec zvítězili 5:3 a upevnili si první příčku v tabulce. Tempo je spolu s Hrochy Brno a Eagles Praha na čtvrtém místě se stejným poměrem dvou výher a čtyř proher.

Foto: baseball.cz

Na pálce Arnošt Dubový z Draků Brno.

Článek

Stejně jako ve dvou předchozích případech, tak i poslední utkání série nabídlo vyrovnaný duel nadhazovačů. Jak domácí David Nevěřil, tak hostující Filip Čapka svým soupeřům povolili pouze dva doběhy. Bylo jasné, že o vítězi rozhodnou výkony střídajících nadhazovačů.

Za vyrovnaného stavu 2:2 šlo utkání do nastavení a rozhodnutí přišlo hned v první extra směně. Jejím hrdinou se stal hostující Martin Schneider. Nejdříve v úvodu směny poslal svůj tým homerunem do tříbodového vedení, aby následně zápas doházel na kopci a Tempu povolil pouze jeden doběh.

„Jsem na tyto situace zvyklý, jsem na ně připraven a počítám s nimi," pochvaluje si Schneider. „Rozházený jsem byl už před směnou. A po homerunu jsem nemusel nikam spěchat, takže jsem chvilku poseděl v dugoutu, napil se a šel to zavřít! Ale určitě to nebylo jen o mně. Všichni nadhazovači zaházeli skvěle a odvedli perfektní práci. Výborná byla i obrana. Trochu se trápíme na pálce, ale dostáváme málo bodů, což je důležité. Je to naše hra, která je na tom založena. A pálka se určitě přidá, až půjde do tuhého. O tom jsem přesvědčený," dodává brněnský univerzál.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Tempo Praha - Draci Brno 3:5 (v 10. směně)
Tabulka:
1.Draci Brno54180,0
2.Arrows Ostrava64266,7
3.Kotlářka Praha53260,0
4.Eagles Praha62433,3
Hroši Brno62433,3
Tempo Praha62433,3

Reklama

Související témata: