Hlavní obsah

Druhé kolo nadstavby startuje ve čtvrtek pražským derby

Po prvním hracím víkendu nadstavbové části extraligy baseballistů jsou bez porážky pouze Draci Brno. Druhé kolo startuje již ve čtvrtek pražským derby mezi Kotlářkou a Eagles a duelem Arrows Ostrava s Hrochy Brno.

Foto: baseball.cz

Daniel Vavruša, chytač pražské Kotlářky.

Článek

Pražské týmy jsou po prvním víkendu v rozdílném postavení - Eagles mají na svém kontu dvě výhry, Kotlářka naopak dvě porážky. „Po špatném začátku bycom chtěli vylepšit naše postavení v tabulce," říká před sérií Daniel Vavruša z Kotlářky. V základní části se týmy rozešly smírně, nejdříve Kotlářka deklasovala soupeře na jeho hřišti 10:0, aby pak doma ztratila náskok 8:2 v posledních dvou směnách.

Tým z Markéty trápí v posledních utkáních zejména útok, proti Drakům se jim nepodařilo ani jednou skórovat. Hráči z Krče si proti Hrochům naopak dobře zapálili, když dvakrát dali svému soupeři po 15 bodech. Ale každé utkání je jiné, a o derby to platí dvojnásob. „Na zápasy s Eagles se vždy těším, jsou vždy vyrovnané a předem není nikdy jasné, kdo vyhraje," potvrzuje Vavruša, který letos nastupuje v obraně na první nebo třetí metě a má na svém kontě dva homeruny.

Ve čtvrtek se hraje od 19:00 pod světly v Krči, v pátek ve stejnou dobu tamtéž, v sobotu pak od 14:00 na Markétě.

Hvězda Hrochů je zpátky

Rovněž ve čtvrtek večer startuje série mezi Arrows Ostrava a Hrochy Brno. Ostravští se nechali v prvním utkání nadstavby zaskočit Tempem a po 13 měsících prohráli domácí utkání. Další dva duely s Tempem ale zvládli. „V prvním zápase nás soupeř jasně přestřílel, nevyvarovali jsme se i několika chyb. V dalších utkáních už jsme podali soustředěný výkon," říká Aleš Navrátil. Hroši si odvezli z Prahy dvě porážky, ale v domácím prostředí, i díky výkonu Johna Husseyho na nadhozu, dokázali zvítězit. „Pracoval nám skvěle útok, ale obrana a nadhoz se přidaly až ve třetím zápase," hodnotí první hrací víkend chytač Hrochů Martin Dvořák.

Arrows si dali za cíl postoupit do semifinále. „V TOP6 jdeme zápas od zápasu a je prakticky jedno, proti komu daný víkend nastupujeme," říká nadhazovač a zároveň trenér Boris Bokaj. Ve vzájemných utkáních základní části Hroši dvakrát celkem jasně prohráli a případný úspěch by je držel ve hře o postup do první čtyřky. „Pokud chceme sérii s Arrows vyhrát, musíme skloubit skvělý výkon v útoku, obraně i na nadhozu," ví před zápasy Dvořák. Důležité určitě budou výkony nadhazovačů. Obhájce titulu se může opřít nejen o dvojici reprezentantů Bokaje a Satoriu, ale daří se i jeho mladým hráčům. Hroši hráli část základní části bez své největší hvězdy a její návrat na hřiště jim velmi pomohl. „Jsme si vědomi kvality Hrochů, navíc mají zpět na kopci Johna Husseyho, což je pro ně velmi důležité. Nic speciálního ale nechystáme," ví o hlavní síle soupeře Bokaj.

Hraje se ve čtvrtek v Ostravě od 19:00, stejně tak i v pátek, v sobotu se série od 14:00 přesouvá do Brna do areálu U Hrocha.

Tabulka:
1.Draci Brno220100%
2.Eagles Praha32166,7
3.Arrows Ostrava32166,7
4.Tempo Praha31233,3
5.Hroši Brno31233,3
6.Kotlářka Praha2020

Reklama

Související témata: