Hlavní obsah

Dvořák byl při premiéře čtyřobobů v sezoně osmý v ME

Winterberg

Pilot Dominik Dvořák obsadil v prvním závodě čtyřbobů v sezoně Světového poháru ve Winterbergu deváté místo. V hodnocení mistrovství Evropy byla česká posádka, kterou dále tvořili Dominik Suchý, Jan Šindelář, Jakub Nosek, osmá.

Foto: Český bobový a skeletonový tým

Český čtyřbob na MS v Altenbergu.

Článek

Český čtyřbob tak o dvě příčky zaostal za loňským výsledkem ve Winterbergu, kde se ve stejném složení postaral šestým místem o historický úspěch.

Posádka pilota Dvořáka, jenž má potíže s plotýnkou, dnes byla po prvním kole desátá. I když Češi v druhé jízdě zpomalili, posunuli se o jednu příčku s odstupem pouhých dvou setin sekundy za osmé Francouze. Ve dvojbobech byli Dvořák s Noskem v sobotu jedenáctí a v SP jim celkově patří páté místo.

"Nejsme spokojení. Přáli jsme si lepší výsledky, nesedlo nám to ideálně," uvedl Nosek v tiskové zprávě. "Starty na dvojbobu byly docela v pohodě, víc z toho teď nevykřešeme. Neřekl bych, že ty jízdy byly špatné, možná nám nejel ideálně materiál. Vysoké startovní číslo 13 taky nepomohlo. Ale nechceme se na nic vymlouvat, je to sport, věříme, že příště zajedeme líp," prohlásil brzdař českých posádek.

Pro vítězství si suverénně dojel největší favorit Francesco Friedrich, jenž získal ve čtyřbobech první evropský titul v kariéře a 46. výhrou v SP překonal sbírku svého slavného předchůdce André Langeho. Úřadující olympijský vítěz a mistr světa Friedrich porazil i díky skvělým startům o 57 setin sekundy Kanaďana Justina Krippse, který si stejně jako Američané odbyl ve Winterbergu debut v sezoně SP. Třetí skončilo překvapení víkendu, Rakušané s pilotem Benjaminem Maierem. Evropský bronz získal Rus Rostislav Gajtjukevič.

Světový pohár pokračuje příští týden ve Svatém Mořici. "Věříme, že výsledky zase zlepšíme. Máme dva dny po třech tréninkových jízdách a bude na nás, jak je rozdělíme mezi dvojku a čtyřku, jak vyzkoušíme sestavu. V závodě pak bude hodně záležet na startovním čísle," řekl Nosek.

SP a mistrovství Evropy v jízdě na bobech ve Winterbergu (Německo):
Čtyřboby:
1. Německo (Friedrich, Margis, Bauer, Schüller) 1:48,13 (54,04+54,09)
2. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) -0,57 (54,28+54,42)
3. (v ME 2.) Rakousko (Maier, Stepan, Sammer, Huber -0,76 (54,38+54,51)
4. (3.) Rusko -0,95 (54,59+54+49)
...9. (8.) ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) -1,69 (54,88+54,94).
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama