Hlavní obsah

Farah se po třech letech chystá na maraton, poběží v Londýně

Čtyřnásobný olympijský vítěz Mo Farah se po více než třech letech chystá závodit v maratonu. Britský vytrvalec bude v říjnu na startu v Londýně. Naposledy se představil na nejdelší běžecké trati v roce 2019, poté kariéru maratonce přerušil a ze silničních běhů se přeorientoval na dráhu s cílem uspět na olympijských hrách v Tokiu. Ze zamýšleného útoku na třetí zlato v běhu na 10.000 metrů za sebou sešlo, protože Farah nesplnil limit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Britský vytrvalec Mo Farah.

Článek

Nyní pořadatelé Londýnského maratonu oznámili, že bude na startu jejich závodu, který je na programu 2. října. Devětatřicetiletý Farah se na návrat těší. "Připadá mi to už dávno, co jsem naposledy v roce 2019 absolvoval celý závod, a nemůžu se dočkat, až se k tomu zase vrátím," vzkázal Farah.

V rámci přípravy absolvuje v září v Londýně půlmaraton "The Big Half", který v letech 2018 a 2019 vyhrál. V květnu skončil druhý na silniční desítce v Londýně poté, co jej porazil amatérský běžec, a vyloučil účast na mistrovství světa v Eugene.

Farah vybojoval na OH v Londýně i Riu de Janeiro zlatý vytrvalecký double na desítce a pětce, totéž dokázal dvakrát na mistrovství světa, z kterého má šest zlatých medailí, i Evropy. V roce 2018 vyhrál maraton v Chicagu, v Londýně byl ve stejném roce třetí a o rok později při dosud posledním startu na nejdelší distanci pátý.

Reklama

Související témata: