Hlavní obsah

Fleretista Choupenitch byl na GP v Anaheimu výhru od medaile

Fleretistu Alexandera Choupenitche dělilo na turnaji šermířské Grand Prix v Anaheimu jediné vítězství od medaile. Na elitním turnaji jej po devíti vítězstvích zastavil až ve čtvrtfinále Ka Long Cheung z Hongkongu. V konkurenci 191 šermířů obsadil český olympionik a bronzový medailista z loňského mistrovství Evropy sedmé místo.

Foto: archiv

Fleretista Alexander Choupenitch.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Choupenitch usiloval v prestižní Grand Prix o třetí medaili v kariéře a první po čtyřech letech. Dosud má ve sbírce stříbro z Šanghaji 2015 a bronz z Benátek 2014, k tomu byl ještě druhý na Světovém poháru v La Coruni 2014.

"Grand Prix je stejně jako v tenise grandslam, jsou jen tři za rok a dává se tady nejvíce bodů hned po mistrovství světa," uvedl Choupenitch v nahrávce pro média.

V USA vyhrál v základní skupině všech šest duelů a postoupil přímo mezi 64 účastníků hlavní soutěže. V eliminaci postupně porazil Poláka Leszka Rajského 15:12, Dmitrije Rigina z Ruska 15:9 a Guillaumea Bianchiho z Itálie 15:12. Bývalému asijskému šampionovi z Hongkongu podlehl 13:15.

"O osmičku jsem šermoval s mladým Italem Bianchim, což bylo překvapení, protože vyřadil světovou jedničku (Američana Imbodena). Měl jsem velkou radost, osmička je super výsledek. Ve čtvrtfinále jsem po vypjaté koncovce prohrál se světovou sedmičkou, po tomto turnaji možná i trojkou," dodal Choupenitch.

Turnaj vyhrál Francouz Julien Mertine, až 67. fleretista světového žebříčku.

Reklama

Související témata: