Hlavní obsah

Gymnasta Kalný byl na MS čtrnáctý v prostných, byl to nejlepší český výsledek

Gymnasta Ondřej Kalný skončil na mistrovství světa čtrnáctý v prostných. Postaral se tak o nejlepší výsledek české výpravy na šampionátu v japonském Kitakjúšú. Tam nestartovali čeští olympionici Aneta Holasová a David Jessen.

Foto: Profimedia.cz

Gymnasta Ondřej Kalný skončil na mistrovství světa čtrnáctý v prostných

Článek

Kompletní víceboj z českých mužů v dnešní kvalifikaci absolvoval jen František Černý, který obsadil 46. místo a stejně jako v úterý Dominika Ponížilová do finálové čtyřiadvacítky nepostoupil.

Kvalifikaci víceboje vyhrál domácí favorit Daiki Hašimoto, olympijský vítěz z Tokia. Do finále na hrazdě postoupil z pátého místa jeho slavný krajan Kohei Učimura, pro něhož to může být poslední závod v kariéře.

Čtrnácté místo nestačilo na postup do osmičlenného finále prostných ani Kalnému, který ještě přidal 26. místo na přeskoku. Třetí český gymnasta Radomír Sliž cvičil jen na koni našíř a skončil v šesté desítce.

Středeční kvalifikace byla po sedmé z osmi skupin na dvě hodiny přerušena. Jeden z gymnastů z páté skupiny měl totiž pozitivní test na koronavirus, takže byla nařízena mimořádná dezinfekce vnitřních prostor a nářadí.

Reklama