Hlavní obsah

Herbotsová se 41 body postarala o druhý nejlepší výkon historie MS volejbalistek

Jednačtyřiceti body se belgická smečařka Britt Herbotsová postarala o druhý nejlepší výkon v historii mistrovství světa volejbalistek. V pátek se blýskla v zápase proti domácímu Nizozemsku v Arnhemu a po čtyřech zápasech v základní skupině má průměr 27,5 bodu na utkání.

Foto: Profimedia.cz

Volejbalistka Britt Herbotsová na MS

Článek

Třiadvacetiletá Belgičanka se přiblížila na čtyři body rekordu světových šampionátů, který před čtyřmi lety v semifinále vytvořila italská univerzálka Paola Egonuová. Tehdy v Jokohamě nasbírala 45 bodů, ale to bylo v pěti setech při výhře nad Čínou.

Herbotsová překonala čtyřicetibodovou hranici během čtyř setů. Osmatřicetkrát bodovala útokem, dva body měla z bloku a dala Nizozemkám jedno eso. Se 110 body jasně vévodí statistikám na MS v Nizozemsku a Polsku, druhá Japonka Arisa Inoueová zaostává o 28 bodů. Nejlepší z Češek univerzálka Gabriela Orvošová je na 17. místě s 62 body.

Belgičanky díky Herbotsové mají po čtyřech zápasech tři výhry a jistý postup do osmifinálové fáze, z jejich skupiny A také Itálie a právě Nizozemsko. "V šatně jsme si říkaly, že hrát s Nizozemskem před tolika fanoušky a v jejich zemi na mistrovství světa bude zážitek, který prožijeme jednou za život. A bylo to úžasné. Jejich tým je silnější než náš, takže jakýkoli bod byl pro nás bonusem," zářila po výhře 3:1 smečařka italského klubu San Casciano.

Marně se ji letos v červenci snažily zastavit i české volejbalistky, ve čtvrtfinále Challenger Cupu v Chorvatsku podlehly Belgii 0:3. Herbotsová a spol. je tehdy připravily o šanci na postup do elitní Ligy národů.

Reklama

Související témata: