Hlavní obsah

Holyfield kvůli rozbité hlavě boxoval jen tři kola, titul má dál

Osmačtyřicetiletému americkému boxerovi Evanderu Holyfieldovi zůstal titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBF, i když sobotní zápas se Shermanem Williamsem z Baham nevyhrál. Soupeři se ve druhém kole nechtěně srazili hlavami, Holyfield utrpěl tržnou ránu nad levým okem, kvůli které rozhodčí po třetím kole souboj zastavili. Utkání skončilo bez výsledku.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Evander Holyfield (uprostřed) po triumfu nad Francoisem Bothou.

Článek

"Vím, co chtěl udělat. Snažil se mě sklopenou hlavou přimět k tomu, abych se narovnal a otevřel to," uvedl k inkriminovanému momentu Holyfield. "Několikrát kvůli tomu dostal varování, neměl to dělat," prohlásil čtyřnásobný světový šampion v těžké váze.

Loni v dubnu se stal nejstarším mistrem světa v této kategorii. Po vítězství nad Jihoafričanem Francoisem Bothou získal méně významný pás organizace WBF. Dál sní o tom, že sjednotí všechny mistrovské tituly.

Tři pásy má momentálně Ukrajinec Vladimir Kličko (IBF, IBO, WBO) a po jednom vlastní jeho bratr Vitalij (WBC) a Brit David Haye (WBA).

Holyfield má 5. března v Kodani boxovat s Dánem Brianem Nielsenem, ale připustil, že kvůli zranění svou účast možná zruší. Jako náhrada se nabídl jeho sobotní soupeř, o deset let mladší Williams.

Reklama

Související témata: