Hlavní obsah

Holyfield vyhrál i druhý zápas po návratu do ringu

SAN ANTONIO

Slavný Evander Holyfield vyhrál i druhý zápas po návratu do boxerského ringu. Zatímco při srpnovém comebacku vyřídil Jeremyho Batese už ve druhém kole technickým knokautem, v San Antoniu potřeboval k udolání Frese Oquenda celých dvanáct kol. O jeho vítězství ale nebylo pochyb, na stranu legendárního Američana se přiklonili všichni tři rozhodčí, z nich ale jen jeden s výrazným bodovým rozdílem.

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield.

Článek

Necelý měsíc po čtyřiačtyřicátých narozeninách nicméně Holyfield postrádal podle zámořských médií sílu k rozhodujícímu úderu, přestože se mu podařilo o jedenáct let mladšího soupeře hned v prvním kole poslat tvrdým pravým hákem k zemi.

"Dokázal jsem ho brzy nalomit, ale pak už mi nedal žádnou šanci. Moc nebojoval," konstatoval Holyfield po svém padesátém zápase v profesionálním ringu. Jeho aktivita pak už nenesla ovoce, řada úderů vůbec nenašla cíl a v desetitisícovém hledišti Alamodomu se nejednou ozvalo bučení. "Myslím ale, že to bylo moje jasné vítězství," uvedl Holyfield.

Jeho současná bilance činí 40 vítězství, osm porážek a dvě remízy, jeho snahou při návratu je stát se popáté mistrem světa těžké váhy. Oquendo odešel z ringu poražen počtvrté z 30 duelů. Portorický rodák ve své kariéře prohrál už dva souboje o titul - v roce 2003 s Chrisem Byrdem a 2004 s Johnem Ruizem.

Reklama

Související témata: