Hlavní obsah

Homerun derby i filharmonie. Špičky českého baseballu lákají na exhibici

Tým hvězd baseballové extraligy a aktuální mistři Evropy do 23 let tvoří týmy pro All Star Game 2020, které se uskuteční v sobotu 29. srpna ve sportovním areálu Hluboká nad Vltavou. Nejlepší pálkaři se utkají v homerun derby. Turnaj v nově zrekonstruovaném hlubockém areálu zahájí hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská i vystoupení Jihočeské filharmonie.

Nominace hvězd na All Star GameVideo: baseball.cz

 
Článek

Prvním týmem, který na Hluboké nastoupí, jsou nejlepší hráči baseballové extraligy. O jeho sestavě rozhodli fanoušci v elektronickém hlasování a nechybí v něm známé tváře jako Petr Čech, Jakub Hajtmar, Matěj Hejma nebo Boris Bokaj, který je zároveň také trenérem. Bokajovu pozvánku přijal také Martin Červenka, který se do české extraligy vrátil po třech letech ze zámoří a nastoupí na svém hlavním postu catchera.

Soupeřem hvězdného týmu bude reprezentace do 23 let, která loni získala na domácím ME zlaté medaile a měla se původně v tomto období chystat na mistrovství světa v Mexiku. Šampionát ovšem byl, stejně jako ostatní baseballové mezinárodní akce, odložen na rok 2021.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Červenka ve svém brnění...

"Baseball na Hluboké je na vzestupu. Po pořadatelství mnoha mládežnických turnajů se dostane i na velkou akci. Hluboká udělala hodně, aby se zde uskutečnila, má nové hřiště a nabídla solidní podmínky. Na akci očekáváme také velký zájem ne-baseballové veřejnosti. Nejvíce se těším na filharmonii při zahajovacím ceremoniálu. To tu ještě nebylo!" líčí Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace.

Defilé kvalitních pálkařů

Ještě před samotným zápasem, který se bude hrát na sedm směn, se uskuteční populární homerun derby. Jeho vítězem se stane hráč s nejvíce míčky odpálenými za hrazení hřiště. Tým hvězd disponuje opravdu kvalitními pálkaři a nominováni jsou dva členové Klubu českých homerunářů - Matěj Hejma a hlubocký Martin Mužík. Sestavu pak doplní Martin Červenka. Trenér reprezentace Vladimír Chlup nominoval ze svého týmu několik prověřených pálkařů. Do derby tak za reprezentaci nastoupí nejlepší pálkař z mistrovství Evropy U23 Filip Smola a také vítěz posledního homerun derby z roku 2018 Marek Chlup. Výherce klání obdrží pamětní pálku od firmy Rawlings.

"Velice si vážíme, že můžeme na jihu Čech hostit tak prestižní akci. Je zároveň slavnostním otevřením nově zrekonstruovaného baseballového areálu, který vznikl díky podpoře města Hluboká nad Vltavou, Jihočeského kraje a MŠMT ČR," říká předseda hlubockého baseballového klubu David Šťastný.

Pásku během zahajovacího ceremoniálu přestřihne hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, starosta města Tomáš Jirsa a místopředseda NSA Ivo Lukš. Diváci se mohou těšit také na úvodní vystoupení Jihočeské filharmonie. "Těší mě, že krajská podpora sportovišť, sportující mládeže a profesionálních sportovců přináší své ovoce a můžeme tak být u nás na jihu svědky právě takových akcí, jako je All Star Game," pochvaluje si hejtmanka Stráská.

Reklama