Hlavní obsah

Jako Rocky. Čech se ve čtyřiceti vrací do ringu

Česká Lípa

Připomíná to filmový příběh s hrdinou jménem Rocky. Ve hře je opět obrovská touha vrátit se, zkusit to ještě jednou a ukázat mladým, že i ve čtyřiceti na to pořád mám. Jen jméno je teď jiné. Ne Rocky Balboa, nýbrž Radek Procházka.

Foto: Cardio Fitness ČS Č. Lípa

Čtyřicetiletý Radek Procházka se po sedmileté pauze vrací do ringu, aby udělal oficiální tečku za úspěšnou sportovní kariérou.

Článek
Fotogalerie

Táta dvou dětí ze Stružnice na Českolipsku se v sobotu v Liberci po sedmi letech vrátí ve velkém zápase do ringu. V kickboxerské disciplíně K-1 se postaví polskému soupeři. Takový souboj nepodstoupil od chvíle, kdy se v 33 letech stal českým vicemistrem v kickboxu.

„Tehdy jsem měl nejvyšší výkonnost ve své sportovní kariéře. Měl jsem jet na mistrovství světa, ale těsně před ním jsem se zranil, přišel jsem o šampionát a přehodnotil priority v životě," vzpomíná dnes čtyřicetiletý Radek Procházka.

V České Lípě už několik let provozuje vyhlášené fitness centrum, při kterém založil boxerský a kickboxerský oddíl Viper club Česká Lípa. V něm vede bojovníky nejrůznějšího věku, od dětí až po dospělé. Na trénincích dělá svým svěřencům sparingpartnera. „Ale oficiální zápas v ringu jsem za posledních sedm let neměl. Až teď," připomíná.

Ještě naposledy do ringu

Myšlenky na návrat začal do praxe uvádět už před rokem. „Jezdil jsem se připravovat k přátelům do Liberce, odjel jsem na měsíc trénovat do Thajska," vyjmenovává. Ale proč? „Najednou přišla touha mou sportovní kariéru v ringu nějak uzavřít. Roky nezastavím, bude ze mě veterán, který to bude muset přenechat mladým, ale ještě naposledy jsem si chtěl užít ringu," vypráví.

O víkendu se vrátil z dvoutýdenního soustředění v ukrajinské Oděse. Ve městě, vyhlášeném bitkaři a drsnými chlapy, ho přední ukrajinští bojovníci zocelovali před rozhodujícím soubojem. K němu se v ringu postaví v sobotu večer v rámci desátého ročníku akce Night of Warriors, která proběhne tradičně v liberecké Home Credit Areně.

Svůj poslední zápas v ringu tady odboxuje i organizátor akce Martin Berka. „Chci mladým ukázat, že pokud opravdu chtějí, připravit se mohou kdykoliv," vzkazuje Berka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.