Hlavní obsah

Jansta se rozhodl, že bude kandidovat na šéfa ČSTV

PRAHA

Miroslav Jansta bude kandidovat na šéfa Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV). Předseda České basketbalové federace se definitivně rozhodl na dnešní schůzce předsedů jednotlivých svazů, kde cítil podporu. Výkonný výbor ČSTV na svém dnešním zasedání projednal nový jednací a volební řád, podle kterého se uskuteční Valná hromada příští týden v sobotu v Nymburce.

Článek

Janstu za předsedu ČSTV navrhne Iniciativa sport 2011 a basketbalový svaz. "Nikdo na dnešní schůzce nebyl proti, tak asi podporu mám," řekl ČTK Jansta, který by byl předsedou bez nároku na honorář. Oficiálně podat kandidaturu Jansta může poprvé ve čtvrtek, uzávěrka je pak 25. ledna v poledne. Informaci o rozhodnutí Jansty kandidovat přinesl server euro.cz.

Poprvé se o Janstovi jako hlavním kandidátovi na předsedu ČSTV mluvilo v prosinci. Jansta se nyní po sérii jednání se svazy rozhodl kandidaturu přijmout. "Bylo to těžké rozhodnutí, protože postavení sportu v republice je z ekonomického pohledu téměř na svém dnu. Byl jsem přesvědčen svými kolegy, s kterými stavíme dlouhodobě tým, že nebudu mluvit sám za sebe, ale za nás. Jinak bych do toho nešel," řekl Jansta.

Podle Jansty má ČSTV velké pozitivum, že stále sdružuje nejvíc svazů a předsedů ochotných držet a postupovat v zásadních věcech společně. "A zachovala se struktura dolů, na kterou teď není financování. Naším úkolem bude zajistit prostředky, udržet regiony, kraje a oblasti, což se musí udělat a rýsovat během měsíců," uvedl Jansta.

Zda bude mít na valné hromadě protikandidáta, to Jansta neví. Je ale možné, že z jednot a klubů návrh přijde. "Tím se nezabývám," konstatoval Jansta.

Cílem pondělní porady jednot a dnešní celostátní porady svazů bylo projednat jednací řád a volební řád valné hromady. Na závěr obou jednání Jansta předložil účastníkům svou vizi vedení ČSTV.

Reklama