Hlavní obsah

Judista Riner je podeváté mistrem světa a drží neporazitelnost

Budapešť

Francouzský judista Teddy Riner opět potvrdil roli největší hvězdy svého sportu a na mistrovství světa v Budapešti získal už devátý titul v kariéře. Navíc ve váze nad 100 kilogramů, do které patří i Lukáš Krpálek, prodloužil neporazitelnost trvající již sedm let na 104 zápasů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Francouzský judista Teddy Riner.

Článek

Osmadvacetiletý Riner od loňského triumfu na olympijských hrách v Riu de Janeiro nezávodil a propadl se v žebříčku na 14. místo. Do Budapešti ale přijel opět ve výborné formě a vyhrál všech šest zápasů. Ve finále porazil i aktuální světovou jedničku Brazilce Davida Mouru na ipon ve druhé minutě prodloužení.

Iponu od šampióna se vyhnul jen v semifinále Gruzínec Guram Tušišvili, který rovněž dovedl duel s Rinerem do prodloužení, ale tam upadl na wazari.

Poslední, kdo dokázal Rinera porazit, byl v září 2010 Japonec Daiki Kamikawa právě ve finále mistrovství světa. Jeho sérii výher by rád ukončil další olympijský vítěz Krpálek, ten však v Budapešti kvůli zranění kotníku nemohl startovat a na souboj s Rinerem si tak musí počkat.

Mistrovství světa v judu v Budapešti:
Muži:
Do 100 kg:
1. Wolf (Jap.)
2. Liparteliani (Gruz.)
3. Děnisov (Rus.)
3. Gasimov (Ázerb.)
5. Korrel (Niz.)
5. Mammadov (Ázerb.)
Nad 100 kg:
1. Riner (Fr.)
2. Moura (Braz.)
3. Naidan (Mong.)
3. Silva (Braz.)
5. Tušišvili (Gruz.)
5. Bor (Maď.)
Ženy:
Nad 78 kg:
1. Jü Sung (Čína)
2. Asahinová (Jap.)
3. Kim Min-čong (Korea)
3. Kindzerská (Ázerb.)
5. Savelkoulsová (Niz.)
5. Sayitová (Tur.)

Reklama