Hlavní obsah

Když sportovci nemyslí. Aneb sociální sítě jako cesta do pekel

PRAHA

Sociální sítě mají své výhody, ale také úskalí, která ne vždy jsou na paměti. Už to ví i sportovci. Třeba plavkyně Stephanie Riceová. Trojnásobná olympijská vítězka se nevybíravě vyjádřila na Twitteru o homosexuálech. A postihl ji trest. Smlouva s výrobcem luxusních automobilů Jaguar zmizela v prachu.

Článek

Vše se událo po vítězství ragbistů Austrálie nad Jihoafrickou republikou v přípravném utkání. „Ukončili jsme vztah se Stephanie Riceovou, která byla vyslankyní značky Jaguar v Austrálii od počátku roku 2010,“  řekl generální ředitel Kevin Goult pro news.com.

Automobilka začala sponzorovat plavkyni počátkem roku. Ve formě podpory byl i vůz Jaguar XF, u kterého se plavkyně s úsměvem nafotila. Už nebude.

Riceová se dodatečně omluvila, ale sponzor zůstal neoblomný. Nepomohla ani přímluva olympijského šampióna ve skocích do vody a homosexuála Matthewa Mitchama. „Známe se dva roky a vím, že není homofobní. Bylo to urážlivé a bezmyšlenkovité, ale nemyslela to zle." Za Australanku se postavil i Damien Woolonough, editor časopisu Vogue. „Setkal jsem se s ní několikrát, je to krásná holka, myslím, že má dobrý charakter. Samozřejmě udělala chybu, doufejme, že se poučí.“ Doufat může, ale jezdit bude v jiném autě.

Ostravští fotbalisté a jejich Facebook

Se sociální síti Facebook mají zkušenosti zase fotbalisté Ostravy, kteří si v srpnu našli čas a probrali trenéra Koubka. Vše začal útočník Miroslav Strnad. „Já tě nemusím zkoušet v generálce, vím, co od tebe můžu čekat za výkon :)“ Narážel tak na kouče Baníku, který jej poslal na hostování do druholigové Vlašimi.

Další reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Mám záchvat smíchu, se směju, to je buzik. Dědek jeden,“ reagoval dnes již bývalý hráč Ostravy Tomáš Mičola, který přesídlil do francouzského Brestu. S troškou do mlýna pak přispěchal i kapitán Baníku Tomáš Marek. „Sedmilhář na pět písmen,“ napsal. A když jej Strnad upozornil, že Koubek je na šest, reagoval:  "Jo, máš pravdu, já to nedopočítal."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články