Hlavní obsah

Kickboxerka po levém háku upadla do bezvědomí a zemřela

ORLANDO

Svůj poslední zápas bojovala v neděli 34letá amatérská kickboxerka Adrienne Simmonsová ve floridském Orlandu. Ve třetím kole totiž inkasovala Američanka levý hák, který ukončil nejen boj, ale bohužel i její život. Sice se ještě na chvíli posadila a komunikovala s lékaři, nicméně brzy nato se zhroutila, upadla do bezvědomí a i když byla letecky dopravena do nemocnice, neprobrala se a v pondělí skonala.

Foto: dailymail.co.uk

Kickboxerka Adrienne Simmonsová

Článek

Adrienne tak získala smutný primát první kickboxerky, která zemřela na následky klání v ringu. Ve středu její přítel obvinil Mezinárodní federaci kickboxu, že při zápase nezajistila dostatečnou lékařskou službu. Chike Lindsay-Ajudua řekl, že v kritickém momentu nebyla k dispozici žádná ambulance a trvalo téměř 60 minut, než se jeho přítelkyně dostala do nemocnice v Orlandu.

Přítel: Neměli nosítka a do nemocnice dojeli pozdě!

„Dokonce více než půl hodiny nebyla ani nosítka, aby Adrienne mohli přenést,“ rozčiluje se. „Doprava trvala dalších 20 minut, a když se sečte všechen čas, v nemocnici se jí dostala první péče až skoro po hodině. Poté byla jen malá naděje, že by lékaři mohli nějak účinně zasáhnout,“ popisuje Lindsay-Ajudua situaci po nešťastném úderu.

Samotný zápas hodnotí trenér Eric Haycraft jako normální boj, jakých je v Muay Thai mnoho. V této formě thajského kickboxu jsou povoleny kopy, údery lokty i koleny, ženy však musí nosit ochranné helmy. „Adreinne inkasovala těžký úder, ale nikdo neměl důvod se domnívat, že by byl nějak abnormální,“ dodal trenér.

Podle výroku koronera byla smrt boxerky nehodou. Následkem úderu v ringu došlo k otoku mozku, bezvědomí a skonu.

Reklama

Související témata: