Hlavní obsah

Konečný se rozhoupal. Pořádá boxerský galavečer za půl miliónu, ale do tepláků nejde

PRAHA

Čeká, pořád čeká, tak to vzal z druhé strany. Profesionální boxer Lukáš Konečný stále neobdržel termín a místo, kde má bojovat o titul mistra světa s Rusem Zaurbekem Baysangurovem, a tak se rozhodl vyplnit volnější dny jinou aktivitou. V sobotu večer pořádá galavečer boxu v Ústí nad Labem. Jedenáct zápasů na akci Green Hill Boxing Show.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný

Článek

„Už delší dobu jsem o něčem takovém přemýšlel, koncem října jsem se rozhodl. Před pěti týdny jsem začal shánět sponzory, halu, kluky, kteří budou v sobotu boxovat. Byla to docela rychlá záležitost,“ vysvětluje Konečný kvapík, pro který se před Vánoci rozhodl.

Nakonec se z nápadu vyklubala akce, která má rozpočet téměř půl miliónu. „Sehnat finance je problém, ale já neplánuji nějaký obrovský večer. Devadesát procent rozpočtu tvoří částka, která jde boxerům. Dále se musí zaplatit hala, rozhodčí, plakáty, reklama, holky, který budou nosit čísla, občerstvení a další věci. Boxeři navíc nebudou jen Češi, ale i Slováci, Poláci, Němci,“ vyjmenovává brněnský rodák, který žije v Ústí nad Labem.

„Dlouhou dobu jsem plánoval, že udělám něco pro kluky, kteří v Čechách boxují, ale není pořádně čas. Když mi zápas o titul mistra světa odložili, tak se naskytl trochu čas na organizační věci, tak jsem se do toho pustil,“ říká Konečný, který v případě zájmu diváků nevylučuje další možné podobné večery v Česku.

Ústí nad Labem zažije v sobotu galavečer boxu.foto: www.profiboxing.cz

„Hrozně bude záležet, jak se večer v sobotu povede. Doufám, že nepůjde o prodělečný večer, že to nebudu muset dotovat ze svého. Pokud sponzoři zaplatí, co slibují, tak by to mělo být v klidu. Pro mě je ale důležitý, aby byli lidi okolo spokojení, pak je možnost, že mohou být další akce.“

V sobotu ráno s osmou ranní Konečný otevře dveře sportovní haly SKP Sever, kde se akce uskuteční a čeká ho maratón, který skončí před půlnocí. On pořádá, on se musí starat.

„Oblek mít rozhodně nebudu, počítám, že budu pomáhat se vším možným, ale v teplácích taky chodit nebudu,“ vylučuje tento styl třiatřicetiletý boxer, který se v únoru pokusí získat historický titul mistra světa v lehké střední váze. Ale místo a termín nejsou ještě podepsány. Stále může uspět Brno, které mělo akci pořádat na podzim, ale vážným kandidátem je v druhé polovině února Kyjev.

Startovní listina Green Hill Boxing Show (17. prosinec, 18:30)
1.o titul mistra ČR, 72.5kg, 10x3min
Štěpán Horváth - Jindřich Kubín
2. o titul mezinárodního mistra ČR, 63.5kg, 10x3min
Jan Balog - Arek Malek (Polsko)
3. +91kg, 4x3min
Miroslav Pek - Martin Stenský
4. -91kg, 4x3min
Radek Linka - Pavel Ďurčo
5. 79kg, 6x3min
Josef Obešlo - Radoslaw Musial (Polsko)
6. 57kg, 4x3min
Martin Parlagi (Slovensko/ČR) - Damian Lawniczak (Polsko)
7. 56kg, 4x2min
Hana Horáková - Petra Jachmanová (Slovensko)
8. 72.5kg, 4x3min
Nikita Dmitriev (Rus/ČR) - Petr Rykala
9. 68kg, 4x3min
ČR - Mathias Zemski (Německo)
10. +91kg, 4x3min
Norman Jendrejczyk (Německo) - Patryk Kowoll (Polsko)
11. 82kg, 4x3min
Petr Antoš - Josef Křivka

Reklama

Související témata: