Hlavní obsah

Konkurent kickboxové série K-1 dorazil do Prahy a přivezl Hariho

Kickboxové sérii K-1 vyrůstá v posledních letech v Evropě výrazný konkurent a v sobotu poprvé dorazí do Prahy. Nizozemský projekt It's Showtime při své české premiéře zabere osmnáctitisícovou libeňskou O2 arénu a v ní představí zřejmě největší hvězdu současného kickboxu Badra Hariho z Maroka. Zájem diváků je ale velkou neznámou.

Článek

Pompézní show bojových sportů láká diváky už skoro dvě dekády. Zřejmě nejvíc se na vlně zájmu vyvezla japonská společnost vlastnící sérii K-1, v Evropě je ale silný i nizozemský It's Showtime, který přetáhl K-1 mimo jiné právě Hariho.

"Myslím, že naše síla je teď tak nějak vyrovnaná. My ale s K-1 donedávna spolupracovali, nechceme je z trhu vysloveně vytlačit," řekl ve čtvrtek v Praze novinářům šéf série Simon Rutz. "Kdysi nás tu zastupoval stejný člověk jako K1, a neudělal pro nás skoro nic, zatímco z ní udělal velkou značku. Tak jsem si řekl, že až se sem dostaneme, bude to na tom nejkrásnějším stadiónu, jaký půjde sehnat," vysvětlil okázalý pražský start.

Nizozemská série přilákala v poslední době řadu známých zápasníků od konkurence, přičemž nejznámější z nich je právě pětadvacetiletý Maročan Hari. V Praze bude obhajovat titul šampióna těžké váhy, vyzve ho Tunisan Murad Búzídí. Oba bojovníky přitom spojuje mnohé; oba se narodili v Amsterodamu jen dva týdny po sobě, oba mají i nizozemské občanství.

Pro sobotní večer bude otevřena zhruba polovina z osmnáctitisícové arény, i ta se ale zřejmě naplní jen stěží. I premiéra K-1 s velkou televizní podporou v Praze přilákala maximálně deset tisíc diváků, postupem času spíš méně.

Lístky stojí od 500 po 6000 korun. "V Nizozemsku jsme měli podobné začátky. Chvíli návštěvy klesaly, pak jsme zlepšili spoustu věcí a teď na nás chodí 20 tisíc lidí. Chtěli bychom to samé i v Praze," prohlásil Rutz.

Reklama

Související témata: