Hlavní obsah

Královnou českého triatlonu je olympionička Kuříková

Vítězkou ankety Král triatlonu se stala poprvé Petra Kuříková. Na první místo ji vyneslo 30. místo z olympijských her v Tokiu, 13. místo z kvalitně obsazeného závodu Světového poháru v italské Arzacheně i výsledek z evropského šampionátu v olympijském triatlonu ve Valencii, kde skončila šestnáctá. Doufá, že po této sezoně přijde ještě lepší.

Foto: archiv Česká triatlonová asociace

Triatlonistka Petra Kuříková při závodu SP v Karlových Varech.

Článek

„Vítězství v anketě vnímám jako obrovské ocenění za celou svou kariéru. Všechno úsilí jsem směřovala k olympijskému závodu, který pro mě byl absolutním vrcholem tohoto roku. S 30. místem jsem sice nebyla úplně spokojená, ale vím, že jsem pro výsledek v Tokiu udělala všechno, co bylo možné,“ řekla Kuříková, která se na sobotní vyhlášení ve Zlíně připojila ze Švýcarska, kde žije.

Druhé místo obsadil Tomáš Řenč, k jehož největším letošním úspěchům patří 7. místo na MS v dlouhém triatlonu z nizozemského Almere. Třetí skončil loňský vítěz ankety Lukáš Kočař, který opět dokázal střídat závody v terénním a středním triatlonu. Nejlépe skončil na MS v terénu čtvrtý.

Foto: archiv Česká triatlonová asociace

Triatlonista Tomáš Řenč.

Prvenství v kategorii Trenér roku obhájil reprezentační kouč Lukáš Vrobel. Pod jeho vedením se výrazně výsledkově zlepšila česká štafeta v závodech mistrovství světa i Evropy. V tradiční anketě České triatlonové asociace rozhodují svými hlasy trenéři, zástupci klubů i médií a členové vedení ČTA.

Reklama