Hlavní obsah

Krasobruslaři kvůli koronaviru nebudou mít mistrovství Evropy

Lausanne

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci ve světě se neuskuteční mistrovství Evropy v krasobruslení, které měl koncem ledna hostit Záhřeb.

Foto: ČOV/Jan Malý

Ilustrační foto.

Článek

Mezinárodní bruslařská unie ISU zrušila také finále Grand Prix v Pekingu. Prestižní seriál měl v čínské metropoli vyvrcholit tento týden, ale ISU kvůli pandemii koronaviru finále nejprve odložila a dnes rozhodla o tom, že se nebude konat vůbec.

Hlavní vrchol krasobruslařské sezony, březnový světový šampionát ve Stockholmu, zatím v kalendáři zůstává. ISU uvedla, že o jeho osudu rozhodne podle vývoje zdravotní situace.

O evropské medaile nebudou krasobruslaři bojovat poprvé od roku 1947, kdy byl šampionát obnoven po druhé světové válce. Záhřebská hala, která měla být dějištěm soutěží, momentálně slouží jako polní nemocnice v boji s koronavirem. Další ME v roce 2022 je naplánováno do Tallinnu.

Pandemie koronaviru poznamenala už minulou krasobruslařskou sezonu, v níž bylo zrušeno mistrovství světa v Montrealu. Na podzim vypadly ze seriálu Grand Prix zastávky v Kanadě a Francie a nakonec se neuskuteční ani finále v Pekingu, které mělo být zároveň testovací soutěží před zimními olympijskými hrami v roce 2022.

Čeští krasobruslaři absolvují tento týden v polském Těšíně společný šampionát čtyř zemí, kde měli bojovat kromě titulů také o nominaci na mistrovství Evropy a světa.

Reklama

Související témata: