Hlavní obsah

Ladná i oblá těla v plavkách vyrazila do mrazu. Svérázný ruský protest měl drsnou tečku

Moskva

Svérázný protest. A zároveň vyjádření podpory. Ruské otužilce pořádně dohřálo dění kolem sportovců z jejich země v posledních týdnech. Vyjádřili se proti tomu nezvyklým způsobem. I když pro ně vlastně vcelku normálním. V chladu vyrazili na bruslích na zamrzlý Bajkal.

Ruští otužilci podpořili své olympionikyVideo: Sport, Reuters

 
Článek

Neopomněli vzít ruskou vlajku a natočili i slovní vyjádření protestu proti tomu, že sportovci z Ruska nesmějí na olympiádu v Koreji se svými náležitými symboly.

"Ruští sportovci jsou čistí jako průzračné vody Bajkalu," namítali ale v mrazu bruslící otužilci s více či méně ladnými těly. Přidali pár dalších hesel.

Mezinárodní olympijský výbor na začátku prosince oznámil zákaz s tím, že v souvislosti s olympiádou v roce 2014 v Soči docházelo k "bezprecedentní systematické manipulaci" v rámci antidopingového systému. Desítky sportovců byly diskvalifikovány. Ruská strana se brání, odvolala se. A doma mají tamní sportovci většinou podporu. I v sibiřské zimě.

"Jsme pro sport bez politiky," uzavřeli otužilci slovní představení a pokračovali v zimních radovánkách. Se stylovou ale poněkud drsnou tečkou. Na závěr se totiž ukázalo, že se v bruslích a plavkách v mrazu necítí tak úplně komfortně. A proto svorně ponořili těla do ledových bajkalských vln.

Reklama

Související témata: