Hlavní obsah

Místo Čeljabinsku uspořádá finále SP rychlobruslařů Stavanger

Berlín

Finále Světového poháru v rychlobruslení bude v březnu hostit norský Stavanger. Oznámili to dnes zástupci Mezinárodní bruslařské unie (ISU). Původně měl závody uspořádat Čeljabinsk, ISU mu ale v prosinci po zveřejnění druhé části zprávy vyšetřovatele Světové antidopingové agentury Richarda McLarena šampionát odebrala.

Foto: Michael Kooren, Reuters

O jedenáctý triumf v hodnocení seriálu na dlouhých tratích bude Martina Sáblíková bojovat ve Stavangeru.

Článek

Rychlobruslařské finále SP, na němž by Martina Sáblíková mohla usilovat o jedenáctý celkový triumf v hodnocení seriálu na dlouhých tratích, se ve Stavangeru uskuteční od 11. do 12. března. Původně plánovaný třídenní program zhustí norští pořadatelé do dvou dnů.

V reakci na zveřejnění dalších informací o státem podporovaném dopingu v ruském sportu přišla v posledním měsíci země o několik špičkových akcí. Soči bylo odebráno mistrovství světa v jízdě na bobech a skeletonu, nepojede se ani biatlonový Světový pohár v Ťumeni či juniorský světový šampionát v Ostrově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.