Hlavní obsah

Organizátoři ujišťují, že v Soči budou v roce 2014 olympiáda i F1

LONDÝN

Velká cena Ruska vozů formule 1 by se měla v Soči poprvé konat v roce 2014 a neohrozí přípravu olympijských her. Tvrdí to šéf organizačního výboru olympiády Dmitrij Černyšenko, který odmítl spekulace, že formule budou v Rusku závodit až o rok později právě kvůli kolizi s olympijskými hrami.

Foto: Sergej Karpučin, Reuters

Bernie Ecclestone a Vladimír Putin po podpisu smlouvy.

Článek

Černyšenko se v Londýně sešel se zástupci Mezinárodního olympijského výboru (MOV), aby se domluvili na postupu stavebních a organizačních prací, neboť jak sportoviště pro olympijské hry, tak nový okruh vyrostou v Soči na "zelené louce"

"Všechno bude v pořádku a připraveno," uvedl Černyšenko. Zástupci MOV ve spolupráci s organizátory her podle jeho slov přepracují příští týden plány a výstavbu olympijské infrastruktury spojí se studií tratě pro formule v blízkosti Černého moře.

"Takže některé stavby pro olympiádu využijeme i pro formule. Je to skvělý projekt, který bude dobře využitelný i po hrách," řekl Černyšenko. "Navíc se tím urychlí obě stavby a zároveň vytvoří atraktivní komerční prostory pro případné zájemce."

V projektu jsou připraveny i byty, které se budou po olympijských hrách prodávat. "Rozhodně budou velmi atraktivní právě kvůli okruhu formule 1," míní ruský funkcionář. "Chceme, aby oba projekty spolupracovaly a byl z nich užitek. Rozhodně jeden druhý neohrozí," tvrdí.

Reklama