Hlavní obsah

Paráda! Kajakář Prskavec si výhrou v Seu d'Urgell pojistil celkový triumf v SP

Kajakář Jiří Prskavec potřetí v kariéře vyhrál celkové hodnocení Světového poháru. Triumf si pojistil dnešním finálovým vítězstvím v Seu d'Urgell. Dvojnásobný vítěz seriálu Vít Přindiš dojel třetí a v konečném pořadí se posunul na druhé místo za Prskavce. Oba Češi SP v posledních sezonách dominují, Prskavec se radoval v letech 2018 a 2019.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jiří Prskavec na archivním snímku

Článek

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa Prskavec ovládl na oblíbeném katalánském kanálu kvalifikaci, v dopoledním semifinále byl třetí. O šestou dílčí výhru jej nepřipravil ani jeden finálový dotek branky, druhého Slovince Martina Srabotnika porazil o 21 setin.

Obhájce celkového prvenství Přindiš, který do finále postoupil jako poslední, zvládl trať čistě. Za Prskavcem zaostal o 37 setin. Třetí Čech Ondřej Tunka obsadil se dvěma "šťouchy" osmé místo.

Fišerová udržela celkové stupně vítězů, přestože dnes vypadla už v semifinále. Obdobně dopadly také Barbora Valíková s Antonií Galuškovou. Závěrečný závod vyhrála Němka Ricarda Funková, seriál ovládla už počtvrté za sebou australská hvězda Jessica Foxová.

Foto: Jure Lenarčič, ČTK

Vodní slalom a Jiří Prskavec - ilustrační foto

Čtyřiadvacetiletá Fišerová, která v loňské sezoně triumfovala mezi kanoistkami, letos na kajaku dojela druhá v Krakově a třetí v Pau. V Seu kvůli padesátisekundové penalizaci obsadila až 23. místo a díky dvojnásobným bodům se před dni v celkovém hodnocení těsně dostala dnes devátá Britka Mallory Franklinová.

Stejně jako Fišerová dnes nepostoupila do finále ani Foxová, ale díky vítězstvím ve všech čtyřech předchozích závodech náskok s přehledem udržela. Na kanoi ovládla konečné pořadí SP už pětkrát.

Reklama

Související témata: