Hlavní obsah

Petřikov vybojoval na Evropském poháru v Praze bronz

Judista Pavel Petřikov získal bronzovou medaili na Evropském poháru v Praze. Ve váze do 60 kilogramů prohrál jen v semifinále s Žaksybekem Ženisbekem z Kazachstánu a navázal na zlato z před dvou let.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Pavel Petřikov se podepisuje fanouškům v Praze.

Článek

Ostatním českým reprezentantům se nedařilo a nikdo neprošel ani do osmifinále. V neděli jsou v hale Podvinný mlýn v Praze na programu těžší váhy a na tatami se představí i olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

Nejzkušenější český reprezentant Petřikov od loňského pátého místa na mistrovství světa absolvoval ve své váze jediný turnaj, ale na Grand Slamu v Paříži vypadl hned v prvním kole. V Praze si to vynahradil.

Nejprve porazil Francouze Victora Lebordeca, kterého donutil nasbírat tři tresty. V osmifinále zdolal na wazari Itala Andreu Carlina a ve čtvrtfinále svedl velkou bitvu s Uzbekem Dostonem Ruzjevem. Až po čtyřech minutách prodloužení dostal soupeř třetí trest a Petřikov byl v bojích o medaile.

Pak však v semifinále nestačil v prodloužení na Ženisbeka, turnaj však zakončil vítězně a v boji o bronz porazil Maďara Csabu Szaba na wazari.

Turnaj European Open v judu v Praze:
Do 60 kg:
1. Limare (Fr.), ...
3. Petřikov
Půlkrábek, Šatánek, Vopat (všichni ČR) vypadli ve 2. kole.
Do 66 kg:
1. Takato (Jap.)
...Kovář, Klíma, Binhak (všichni ČR) vypadli v 1. kole.
Do 73 kg:
1. Meloni (It.)
...Žemla, Svoboda, Bydžovský (všichni ČR) vypadli v 1. kole.

Reklama

Související témata: