Hlavní obsah

Pistolář Schejbal má na univerziádě druhou medaili, se sestrou vystřílel stříbro

Střelec Pavel Schejbal získal na světové univerziádě v Čcheng-tu druhou medaili. Po bronzu z individuální soutěže ve vzduchové pistoli dnes vybojoval společně se sestrou Veronikou stříbro v soutěži smíšených dvojic na 10 metrů.

Foto: Bruntálsky.denik.cz

Matěj Rampula na archivním snímku

Článek

Česká výprava tak má v Číně na kontě zlato, stříbro a tři bronzy. O všechny se postarali sportovní střelci, jejichž soutěže dnes skončily.

Sourozenci Schejbaovi postoupili z prvního kola kvalifikace jako třetí s celkovým nástřelem 577. Z druhého kola pak šli s výkonem 384 jako druzí do finále, v němž se utkali s čínskou dvojicí Čang Čchi, Chu Kchaj. S domácím párem Češi v rozhodujícím souboji dlouho drželi krok, ale nakonec Číňané v posledních dvou sériích zvítězili 16:12.

"Jak jsem včera (po zisku bronzu) říkal, že je to krok kupředu v mé střelbě, nečekal jsem, že ten další krok přijde tak rychle. Mám ohromnou radost, ještě větší o to, že to je se ségrou v jedné rodině. Další velkou radost mám z toho, že jsme zkompletovali sbírku medailí jako střelecká federace a vlastně český tým jako takový," uvedl v tiskové zprávě České asociace univerzitního sportu Schejbal.

Na cenný kov útočili v soutěži mixů také bronzoví medailisté z třípolohové malorážky Jiří Přívratský a Kateřina Štefánková. V druhé části kvalifikace čeští puškaři zaostali za postupem do bojů o medaile o pouhé dvě desetiny bodu a obsadili páté místo.

Atletka Barbora Malíková postoupila do čtvrtečního finále na 400 metrů celkově druhým časem 53,05. Desetibojař Vilém Stráský je zase se ziskem 4116 bodů druhý po úvodním dnu desetiboje.

Reklama

Související témata: