Hlavní obsah

Posila z Ameriky, Sogard pomůže baseballistům také na domácím ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým baseballistům pomůže na domácím mistrovství Evropy také zkušený Eric Sogard. Sedmatřicetiletý Američan s českými kořeny, který strávil více než deset let v elitní MLB, se k týmu trenéra Pavla Chadima připojí těsně před startem přípravy. Šampionát se uskuteční v Ostravě, Brně, Praze, Třebíči a Blansku od 24. září do 1. října.

Foto: Lenka Brožová/ČBA

Eric Sogard v utkání s Jižní Koreou.

Článek

Hvězda přiletí do Česka i s celou rodinou ve čtvrtek 7. září. Eric Sogard obdržel české občanství v únoru 2022 a poprvé se v českém dresu představil na březnovém turnaji World Baseball Classic.

„Na Erica se velmi těšíme. V dresu Česka nastoupí poprvé na mistrovství Evropy hráč, který zanechal stopu v nejslavnější lize světa, v MLB. Věřím, že se na něj těší i čeští fanoušci. Že s námi absolvuje celou přípravu, jen ukazuje, jaký týmový hráč to je,“ pochvaluje si přístup svého nejslavnějšího svěřence Pavel Chadim.

Američané v české baseballové reprezentaci. Dva mají české maminky, dva české manželkyVideo: Sport.cz

Český tým začne přípravu na domácí evropský šampionát v sobotu 9. září. Hráči absolvují do začátku turnaje několik soustředění a také přípravné zápasy s Itálií a Nizozemskem.

Ambasadoři baseballového ME Jan Železný, Martin Erat a Martin ČervenkaVideo: ČBA

Přípravy na šampionát jsou v plném proudu. „K Eurobaseballu přistupujeme jako k mimořádné sportovní akci. Je to pro nás výzva, protože takový turnaj nepořádáte každý den. Těší mě velký zájem fanoušků, který se projevuje v prodeji vstupenek. Již se jich prodalo více než pět tisíc,“ říká měsíc před začátkem turnaje předseda ČBA Petr Ditrich.

„Jsem také spokojený, v jaké fázi jsou přípravy v jednotlivých městech. Nyní pracujeme zejména na uspořádání a detailech na hlavních stadionech, kde bude hrát český tým, tedy v Ostravě na Arrows a v Brně na Městském baseballovém stadionu,“ dodává.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.