Hlavní obsah

Pozná svět superfight velikánů? Spíše půjde o řežbu spekulací než pěstí

Praha

Conor McGregor a Floyd Mayweather změří síly mezi provazy. Uslyší tuto větu někdy svět jako realitu? Hvězda UFC proti zlatým rukavicím z ringu. Ir získal profesionální boxerskou licenci, proto se opět vyrojila otázka, jestli je reálné střetnutí s Američanem. Hra, spekulace, reklamní hrátky! Zde nejde o černobílý film, ale o hodně dlouho živený seriál, který může skončit jakkoliv.

Foto: Adam Hunger, Reuters

McGregor slaví vítězství nad Alvarezem v souboji o titul v lehké váze.

Článek

„Je to jen hra, vypočítavá snaha získat více fanoušků," řekl pro ESPN Leonard Ellerbe, který Mayweathera zastupuje. „Dostal boxerskou licenci, gratulujeme. Conor McGregor může říkat, co chce, ale on má šéfa a jeho jméno je Dana White. On má smlouvu s UFC. Pokud by chtěl bojovat s Floydem Mayweatherem, do boxerského utkání nemůže nastoupit, protože by to jeho šéfové nedovolili," rozpovídal se promotér a přítel devětatřicetiletého Američana.

Ano, smlouvu má, ale každá se dá poupravit, pokud se na tom obě strany dohodnou. A jestliže se rozbije pořádně naducané dolarové prasátko, může vzniknout dohoda o smlouvě budoucí. Až čas ukáže, co je a není nemožné. A vzhledem k tomu, že box a bojové sporty jsou z poloviny divadlo před řežbou v kleci, je možné vše.

Proti mohou být samozřejmě majitelé organizace UFC, což je společnost WME IMG. Zdálo by se, že se nebudou chtít zbavit zlatého kohouta a poslat ho do ringu pod jinou organizaci, kde by si nemohli určovat podmínky.

Jedna možnost by tu teoreticky byla. Co třeba dohoda na jeden zápas a pak zase zpátky domů? Samozřejmě za ještě vyšší cenu.

100 miliónů dolarů za zápas?

„Je to černobílá záležitost. To je důvod, proč je tomu věnováno tolik pozornosti," řekl také Ellerbe. Nechme tento pohled jako vedlejší kolej, fanoušci bojových sportů prostě rádi žijí představou, že by se zrovna tito dva měli proti sobě postavit. Oba výjimeční, oba provokativní typy, oba mediálně atraktivní, u obou se točí velké peníze. A finance dokáží zatočit hlavu každému.

Objevila se už fáma, kterou otiskl i server news.com.au, že si oba dali několik podmínek, jednou měla být i částka 100 miliónů dolarů za zápas. Další kreativní způsob, jak vytvořit zájem o sebe sama.

Už před půl rokem tu byly „ověřené a zaručené" informace, že k duelu Ira s nejbohatším sportovcem planety dojde, nestalo se tak. „Můžeme si o tom promluvit. Pojď si pro mě," řekl už v březnu na adresu boxera v důchodu McGregor.

„Vážím si všech bojovníků, kteří vkročí do ringu nebo oktagonu, ale Floyd je na Bahamách a užívá si života. On nepřemýšlí nad Conorem ani o nikom dalším. Od McGregora to je propagace. Nejrychlejší způsob, jak se stát slavným, je spojit se jinou slavnou osobou. Odvedl dobrou práci," dodal spokojený Ellerbe.

Reklama